İZSU’dan bilişime dev yatırım

  • 0
  • 663
İZSU’dan bilişime dev yatırım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kamuda en geniş kapsamlı “Bilişim Projesi”,  28 Eylül Pazartesi günü İzmir’de İZSU tarafından hayata geçiriliyor. İZSU’nun mevcut bilişim ağı, yeni sistemin kurulumu nedeniyle 18-27 Eylül tarihleri arasında kapalı olacak. Su faturalarının son ödeme tarihleri 28 Eylül’den sonra ödenecek şekilde ayarlandığından, sistemin kapalı olması vatandaşlar açısından herhangi bir sıkıntı yaratmayacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün 7 aydır üzerinde çalıştığı kamudaki en geniş kapsamlı bilişim projesi, 28 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Dünya çapında bilişim hizmeti veren ATOS firması ile yapılan sözleşmenin ardından 1 Mart 2015 tarihinde “Bütünleşik Bilişim Sistemi Projesi”nin startını veren İZSU,  yeni uygulamayla bilgiye ulaşma hızını artırırken arızalara da en kısa sürede müdahale edebilme olanağına kavuşacak.

Yeni sistemin kurulumu nedeniyle, İZSU’nun mevcut bilişim ağı 18 Eylül 2015 Cuma akşamı saat 18.00’den 27 Eylül 2015 Pazar gününe kadar kapalı kalacak. Yeni bilişim sisteminin hayata geçmesi için eski sistemler kapatılarak  mevcut verilerin yeni kurulan sisteme aktarılması sağlanacak.

Vatandaş mağdur olmasın diye..
İZSU Genel Müdürlüğü, sistemin kapalı kaldığı süre boyunca vatandaşların mağdur olmaması için gereken tüm önlemleri aldı. Su faturalarının son ödeme tarihleri “sistem açıldıktan sonra ödenebilecek şekilde” organize edildi. Sistemin kapalı olduğu tarihin büyük bölümü Kurban Bayramı’na denk getirildi. İZSU’nun hizmet kalitesini artıracak yeni bilişim sisteminin devreye girmesi ile birlikte 20 uygulama yazılımı, 130 ayrı noktada 2000 bilgisayar, 900 el terminali, 360 termal yazıcı ve 1000 yazıcı ile eş zamanlı çalışmaya başlayacak. 

Abone talebi saniyeler için iletilecek
Geliştirilen mobil yazılımlar sayesinde, sahada görevli her elemanın online olarak işlem merkezine bağlanması sağlanıyor. Saha ekiplerine verilecek el bilgisayarları sayesinde kontrol merkezi ile kesintisiz bilgi akışı kuruluyor. Böylece sahada meydana gelen her türlü planlı ve arıza kaynaklı bakım işlemleri merkez tarafından yönetilerek yakından takibi sağlanıyor. Diğer yandan işlem merkezine aboneler tarafından iletilen her hizmet talebi de, iş emri haline getirilerek saniyeler içinde olay yerine en yakın saha ekiplerine online olarak yönlendirilebiliyor. El terminallerinden iş emirlerini gören ekip, olay yerine en kısa zamanda ulaşarak arızayı gideriyor. Bu yeni mobil entegre sistem sayesinde, arıza giderim hızının büyük oranda artırılması sağlanacak.

Vezne işlemleri daha da hızlanıyor
Abone Bilgi Yönetim sistemi çerçevesinde tutulan adres verileri, Coğrafi Bilgi Sistemi veri tabanı ile eşleştirilerek tüm İzmir’i kapsayan tek bir adres sistemine geçilecek. Böylelikle yeni abone sürecinde yaşanan adrese bağlı sorunlar ortadan kalkacak. İş akışı hızlanacak. Sayaç okuyucuların merkeze ulaşıp verileri bilgisayara aktarma süreci ortadan kaldırılarak faturalandırma sistemi hızlanacak.

Kağıtsız ofis geliyor
Elektronik Belge Yönetimi sistemi ile kurumsal evrakların ve bu evraklara ilişkin süreçler elektronik ortamda yönetilecek. Belgeye bağımlılık azalacak, elektronik imza sayesinde kurum içinde dolaşan evrak sayısı en aza inecek. Çevre duyarlılığı da gözetilen sistem sayesinde tüm veriler elektronik ortamda bulunacak ve kağıtsız ofise geçiş sağlanacak. Vatandaşlar da İZSU ile ilgili dilekçe ve başvurularını internet sitesi üzerinden rahatça takip edebilecek. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv