Jan Hendrix’in “Trabajo De Campo” (Doğa Çalışmaları) K2’de

  • 0
  • 1.902
Yazı Boyutu:

K2Güncel Sanat Merkezi, Meksika Büyükelçiliği işbirliğiyle ünlü  sanatçı jan Hendrix’in “Trabajo De Campo”(Doğa Çalışmaları) adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.     

MeksikaBüyükelçisi Martha Barcena Coqui, Meksika Fahri Konsolosu Kemal Çolakoğlu ve K2Güncel Sanat Merkezi sahibi Ayşegül Kurtel ev sahipliğinde gerçekleştirilensergi açılış kokteyline çok sayıda İzmirli sanatçı ve sanatsever ilgi gösterdi. Kurulduğugünden beri güncel sanata verdiği önem Çerçevesinde yerel,ulusal ve uluslararası birçok sanatçının çalışmalarına yer veren K2 Güncel Sanat Merkezi’nin buyıl 10’ncu yılını kutlarken ekoloji ana tema çevresinde ele alınan birçokönemli proje çalışmasını sürdürmekte olduğunu söyleyen Ayşegül Kurtel, buçerçevede, Meksika Büyükelçiliği işbirliği ile ünlü sanatçı jan Hendrix’ineserlerini İzmirli sanatseverlerle buluşturduklarını söyledi. 

Meksika Büyükelçisi Martha Barcena Coqui, Jan Hendrix’in'Trabajo De Campo Doğa Çalışmaları' adlı sergide yaptığı konuşmada 1949 yılında Hollanda,Mâasbree'de doğan, halen yaşamını Meksika'da sürdürmekte olan Jan Hendrix gibiünlü bir sanatçının eserlerinin İzmir’de sergilenmesinden duyduğu mutluluğudile getirerek, Ayşegül Kurtel’e teşekkür etti.Türkiye ve Meksika'nın iki büyük ve genç ülke olduğundan sözederek, çok benzerlikleri olduğuna değinen Büyükelçi, İki ülke arasında dahafazla sanatçı ve öğrencinin buluşmasını hedeflediklerine dikkat çekerek şöylededi: "Jan Hendrix bu sergisinde doğa üzerinde çalışmasının ötesindeantropolojik bir yaklaşımda bulunuyor. Sanatçı sadece doğayı betimlemiyor,kendi kimliğini, bakış açısını ve kişisel görüşlerin de yorumluyor"  dedi.

Büyükelçi, Meksika'da Maliye Bakanlığı'nın sanatçılardan vergiyi sanat eseriolarak aldığını ve sergideki yapıtların da Meksika Maliye Bakanlığı'na aitolduğuna değinerek, "Meksikanın en önemli sanat koleksiyoneri MaliyeBakanlığı'dır" diye konuştu. Sergi,20 Aralık 2013 tarihine kadar gezilebilecek.
 
 
NeslihanPerşembe, Tuğçe Yerdelen
ArzuAkgün
Jean -PierraSerna- Emmanuelle Houles
 
Nurten İ. Öğüt
Ferideİşleyen
GülderenDepas
FundaSözer

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv