Kaçarak evlendiler Hediyeler belediyeden Bayrama mutlu girdiler

  • 0
  • 1.520
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Konaklı ihtiyaç sahibi vatandaşlarına sahip çıkmaya devam ediyor. Bu güne kadar yüzlerce öğrenciye ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara ev eşyası yardımı yapan Konak Belediyesi yeni evli ve bebek bekleyen Aydoğdu çiftine de sevgi elini uzattı. Ballıkuyu semtinde kirada oturan ve hiç eşyası olmayan çifte koltuk takımı, yatak odası ve bebek odası eşyası verildi.
Eşi Esmer (19) ile bir yıl önce evlendiğini, iki hafta sonra eşinin doğum yapacağını belirten Uğur Aydoğdu (25) 4 ay önce memleketi Mardin’den geldiklerini söyledi. Aydoğdu, “Biz kaçarak evlendik ama sonradan düğünümüzü yaptık, ailelerin rızasını aldık. 4 aydır İzmir’de yaşıyoruz. Kimsemiz yok. 280 lira kira ödediğimiz bu evde hiç eşyamız yoktu. Tekstil işinde çalışıyordum ama işten çıkardılar. Çok zor durumdayız. Yetkililerden ve hayırseverlerden iş istiyorum. İki hafta sonra baba olacağım, çocuğuma ve eşime bakmak istiyorum. Bize yardım eli uzatan, destek olan Konak Başkanı Hakan Tartan’a teşekkür ediyorum” dedi.
 
Evlenirken edindikleri 2 kanaryasına  gözü gibi bakan Esmer Aydoğan ise “Onlar bizim dert ortağımız, onlardan ayrılamam” diyor. Şanslarının bebeklerinden sonra değişeceğine inanan Esmer, “Tek isteğim eşimin düzenli ve sigortalı bir işi olması. İş sahipleri ne yazık ki sigorta yapmak istemiyorlar. Eşim 17 yıldır çalışıyor ama sadece 8 günlük sigortası var. Hayırseverlerden iş istiyoruz” diye konuştu.
Başkan Tartan, Uğur’un dilekçesi üzerine çifte; koltuk takımı, yatak, halı, bebek yatağı gibi eşyalar verildiğini belirterek, “Ramazan ayında birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Şimdiye kadar yüzlerce öğrenci ve ihtiyaç sahibi vatandaşa yardımda bulunduk. Eşya deposuna hayırseverler ne kadar bağışta bulunursa biz de o kadar ihtiyaç sahiplerine ulaşırız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv