Kadınlar Çarşısı’ kurulacak

  • 0
  • 763
Yazı Boyutu:

Özellikle son yıllarda kadın girişimci sayısındaki artış kadın derneklerini de harekete geçirdi. İzmir Ege Kadınları Güç Birliği Derneği de, bu kapsamda ‘Kadınlar Çarşısı’ isimli bir proje hazırladı. Proje ile İzmir’in öncelikle metropol ilçeleri olmak üzere dört bir yanında belediyelerce tahsis edilecek çarşılarda, köy üretimi el emeği göz nuru ürünler kentli kadınlarla buluşturulacak.
 
Bin 100’ü aşkın üyeye sahip İzmir Ege Kadınları Güç Birliği Derneği, önce İzmir sonra da tüm Ege Bölgesi’ndeki kadınları kapsayacak bir projeye imza atıyor. Son yıllarda sayıları artan kadın girşimcilerin büyük başarılar elde etmiş olmalarından yola çıkarak geliştirilen proje ile başta Konak olmak üzere İzmir’in tüm ilçelerinde ‘Kadınlar Çarşısı’ kurulacak. Her çarşı 20 tezgahta 200 kadın üreticiye satış imkanı sağlayacak. Çarşılarda organik meyve ve sebzelerin yanı sıra  köylü kadınların yaptıkları reçel, salça, turşu ve kuru bakliyat gibi gıda maddeleri kentli kadınlara doğrudan satılacak. Hem tüketici ürünleri aracısız daha ucuza alacak hem üretici aile bütçesine katkıda bulunacak hem de yöre ekonomisi canlanacak. Proje İzmir’den sonra tüm bölgede uygulanacak.
 
KADINLARIMIZI BULUŞTURACAĞIZ
Proje kapsamında çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdüklerini belirten İzmir Kadınları Ege Güç Birliği Derneği Başkanı Habibe Başarık, “ Bugüne kadar görüştüğümüz tüm oda, sendika ve sivil toplum kuruluşları projemizi büyük beğeni ile karşıladı. Aynı desteği ilçe belediyelerimizden de görmeyi umut ediyoruz.  Dernek olarak hiçbir siyasi görüşle bağımız yok. Amacımız tamamen İzmir ve bölgemizdeki kadınlarımızı kazanmak, iğne oyasından hazırladıkları reçele kadar tüm el emeklerini değerlendirmelerine yardımcı olmak, köydeki kadınlarımızla kentteki kadınlarımızı bir araya getirmek.” dedi.
 
BELEDİYELERDEN DESTEK BEKLİYORUZ
Halihazırda yer sorunu yaşadıklarını, bunu aşmak içinde Belediye Başkanları ile görüştüklerini kaydeden Başarık, “ İzmir ilklerin kenti. Bu proje ile de yine ülke çapında bir ilke imza atmak istiyoruz. İzmirli kadınlar olarak yine örnek olmayı amaçlıyoruz.  Gerek bizlere sponsor olacak firma sahiplerinden gerekse Belediye Başkanlarımızdan ricamız bizlere öncülük etmeleri, bu projede bizi yalnız bırakmamalarıdır. Biz kadınlar işimize dört elle sarılır ve mutlaka başarıya ulaşırız. Yeter ki bizlere güvenilsin.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv