Kadınlara Müzikli Eğlence

  • 0
  • 576
Kadınlara Müzikli Eğlence
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla eğlence düzenledi. Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğlencede salon yüzlerce kadınla doldu taştı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen eğlenceye Çiğlili kadınlar yoğun ilgi gösterdi. İlginin büyük olmasından dolayı salon saatler öncesinden doldu taştı. Eğlencede Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan’a, CHP Çiğli İlçe Başkanı Selim Utku Gümrükçü, CHP Çiğli Kadın Kolları Başkanı Refika Ural, sivil toplum örgütleri başkanları, meclis üyeleri de eşlik etti.
Salona alkış ve tezahüratlar eşliğinde giren Başkan Arslan, günün anlam ve önemine uygun konuşma yaptıktan sonra İzmir Trakyalılar Derneği çocuk üyelerinin şiir gösterisi başladı. Ardından Ahmet Rasim Sabuncuoğlu şefliğinde Çiğli Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Gizem Memişoğlu şefliğinde Türk Halk Müziği korolarından birbirinden güzel eserler korist sanatçılar tarafından seslendirildi. Daha sonra Başkan Arslan büyük şair Nazım Hikmet Ran’dan kadınlar için yazılmış duygusal bir şiirle Çiğlili kadınlara seslendi. Oldukça duygusal anların yaşandığı eğlence halk oyunları ekibinin gerçekleştirdiği muhteşem dans gösterisiyle son buldu.

Konserin sonunda Başkan Arslan, Şef Sabuncuoğlu ve Memişoğlu’na çiçek takdim ederken, tüm saz ve koro üyelerine de karanfil ve broş takdiminde bulundu. Geceye katılan kadınlar doyasıya eğlendikleri bu unutulmayacak eğlence programı için Başkan Arslan’a teşekkürlerini sundular. Salonda bulunan tüm kadınlara karanfil ve broş dağıtıldı. 

Başkan Arslan: “Kadınlarımız İçin Eşit ev Özgür Bir Yaşam”
Yıllar önce Amerika’da başlayan kadın hareketinin yarattığı etkilerin günümüzde her yıl 8 Mart’ta Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmasının, ataerkil sistemin eleştirilmesi açısından da çok büyük bir önemi olduğuna değinen Başkan Arslan, “Geçmişten günümüze gelen büyük bir kadın mücadelesi söz konusudur. Bu mücadele kadının ataerkil toplum anlayışına karşı verdiği mücadelenin özetidir aslında. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu anlamda kadınlarımıza hak ettiği değeri vermiş,  onları o dönemde çoğu kadının sahip olmadığı haklarla kavuşturmuştur. Ama ilerleyen dönemlerde  kadına karşı olumsuz bakış açısının değişmediği, onu sosyal ve ekonomik yaşamadan dışlamaya çalışan anlayışın günümüze kadar geldiği ve özellikle son yıllarda yaşamı katlanılmaz hale getirdiği ortadadır. Ülkemizde sadece 2014 yılı itibariye 300 kadın cinayeti işlenmiştir. Bu bile kadınlara uygulanan zulmün ne kadar kötü boyutlarda olduğunu göstermeye yeterlidir. Öncelikle bir sistem ve zihniyet değişikliği yapılması bu noktada kalıcı bir çözüm olabilir. Yüzümüzü batıya dönmüş bir devlet olarak kadınlarımızla eşit ve özgür bir yaşam koşullarında el ele, kol kola mücadele vermeliyiz. Her zaman kadınlarımızın yanındayız ve mücadelelerini destekliyoruz. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv