Kadınlardan Güç Birliği

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi İzmir Mardinliler Federasyonu Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ege Kars Demokrat Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Üyelerini ağırladı.

  • 0
  • 525
Kadınlardan Güç Birliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi İzmir Mardinliler Federasyonu Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ege Kars Demokrat Dernekler Federasyonu (Ege-KARSFED) Kadın Kolları Üyelerini ağırladı. 2 bin 500 yıldır farklı kültürlere hoşgörüyle kucak açmış kadim kent Konak’ın kadınlarını buluşturan ziyaretlerde dayanışma ön plandaydı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın makamında ağırladı ilk heyet İzmir Mardinliler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Hamdiye Altun ve yönetim kurulu üyeleri oldu. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Altun, Türkiye’de kadın belediye başkanlarının sayısının çoğalmasını dileyerek, kadınların gücünün siyasette de görünür kıldığı için Başkan Pekdaş’la gurur duyduklarını ifade etti. Kadınların el ele verip güç birliği yapmaları gerektiğini dile getiren Altun, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaması, kendilerini geliştirmeleri ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri gerektiğini savundu. Altun, “Bir kadın belediye başkanı olarak siz bizim medarı iftiharımızsınız. Kadın kotasını da aşmalı ve daha çok kadın siyasette yer almalı. Sizi ve çalışmalarınızı canı gönülden destekliyoruz” dedi.

EKONOMİK ÖZGÜRLÜK OLMALI
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da kadınların enerjisinin, gücünün yönetimlerde gözükmesi gerektiğini belirterek, “Erkekler olayların başka tarafını, biz başka tarafını görüyoruz. Kadınların olaya bakış tarzı, işleyiş tarzı yönetimde kendini göstermiyorsa o iş eksik demektir. Tam olması için el ele çalışmak gerekir. Kadınların ekonomik özgürlüğü olmalı, her şeyin başı o” dedi.

TEMBELLEŞTİRİLİYORUZ
Başkan Pekdaş, ziyarette Türkiye ekonomisinin yanlış yönetildiğine değindi. Bu durumun insanları tembelleştirildiğini savunan Pekdaş, “Herkes alının terini hak etmesi lazım. Emeğinin karşılığını almalı. İnsanlara topraklarını ekip biçmesin diye para ödenir hale gelindi. Bedava yaşam mümkün algısı yaratılıyor. Ülke olarak tembelleştiriliyoruz. Bir ülke böyle kalkınamaz. Hep başkalarının kölesi olursunuz. Bu ülkeyi kendi gücüyle giden bir ülke haline getirmek zorundayız. Ülkemizde yeninden tarım, hayvancılık ve üretim yapılmalı. Samanı bile ithal eder hale geldik. Şimdi de şeker fabrikaları kapatılmak isteniyor. Türkiye zor bir süreçten geçiyor” diyerek hükümetin tutumunu eleştirdi. Ziyaret sonunda Hamdiye Altun ve yönetim kurulu üyeleri görüşmenin sonunda Başkan Pekdaş’a misafirperverliği için teşekkür ederek, yöreye özgü acur turşusu ve kahvenin yanı sıra Mardin işi başörtü hediye etti.

MERAK EDİLEN SORULARA YANIT VERDİ
Başkan Pekdaş’ın Ege Kars Demokrat Dernekler Federasyonu (Ege-KARSFED) Kadın Kolları Başkanı Hatice Koç ve dernek üyesi kadınlarla bir araya geldiği ziyaret de oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti. Ege-KARSFED üyesi kadınları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Pekdaş, belediye hizmetleri hakkında bilgi de verdi. Gültepe’de inşa edilecek spor tesisi ve Toros Pazaryeri ile ilgi merak edilenleri anlatan Pekdaş, meclis komisyonlarında görüşülmeyi bekleyen yeni Gültepe imar planları hakkında da açıklamalar yaptı. Pekdaş, dernek üyesi kadınların sorularını da yanıtladı. Ziyaret sonunda Ege-KARSFED üyesi kadınlar Başkan Pekdaş’a kendilerine göstermiş olduğu sıcak ilgiden ötürü teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv