Kağıt ve Kitap Müzesi Kültür Bakanlığı’nca da “Özel Müze” statüsüyle onaylandı

  • 0
  • 524
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Kağıt ve KitapSanatları Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Özel Müze” statüsüyletescillendi. Bu müze, yine Ege Üniversitesi’ne ait Etnografya Müzesinden sonra“Özel Müze” statüsüne alınan ikinci müze. Bakanlığın kararını sevinçle karşılayan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmazikinci müzenin de “Özel Müze” statüsüne alınmasından duyduğu mutluluğu ifadeetti.    

BİNLERCEZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
 Türkiye’nin ilk kağıt ve Kitap SanatlarıMüzesi olarak gördüğü yoğun ilgiden dolayı açılışından bugüne binlerceziyaretçiyi ağırladı. Bağışlarla ve yeni konularla her geçen gün zenginleşenMüze, dünya kültür tarihinin son 2000 yılının vazgeçilmez demirbaşları kağıt vekitabın uzun soluklu yolculuğunu farklı kültürlerden örneklerle ziyaretçileresunuyor. Bilgi ve görselleriyle her eğitim düzeyindeki öğrencilere seslenen EÜKağıt ve Kitap Sanatları Müzesi, Türkiye’de ilk olmasının yanı sıra, konunun buboyut ve zenginlikte ele alındığı bir üniversite  müzesi olarak da uluslararası alandabenzersiz konuma sahip. 

Egeli Öğrencilerin yanı sıra ilk ve ortaöğretim öğrencilerine rehberlik hizmetini veren müze, bilginin yanı sıraPicasso, Dali, Matisse, Renoir, Kandinsky ve Miro gibi ünlü sanatçılarınorijinal eserlerine de yer veriyor.                                        

ÜLKENİNBELLEĞİ
Tarihe tanıklık eden müzelerin kentinbelleği olarak büyük önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “ Buözellikli müzemiz sadece kentin ülkenin değil dünyanın belleği. Medeniyetintarihi dokusu, kültürün somut olgusu. Böyle bir müzeye sahip olmak gururveriyor” dedi.
UfukKendirci-İZMİR(Ege Ajans)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv