Kalite “okey”

  • 0
  • 1.188
Yazı Boyutu:

Hizmet kalitesini kanıtlayan İzmir Metrosu, başarılıişletmecilik modeliyle yurtdışında da örnek gösteriliyor. TSE ile yapılanişbirliği çerçevesinde Suudi Arabistan’dan eğitim için gelen denetçiler MetroA.Ş.’deki incelemelere katıldı. Konuk heyet, ülkelerinde yapılacak kent içiraylı sistem projeleri için bilgi aktarımı konusunda işbirliği teklifinde debulundu.

 

İlk kez 2008 yılında TSE belgesi alarak toplu ulaşımı kalitestandartları ile tanıştıran İzmir Metrosu, uluslararası kuruluşların da örnekgösterdiği bir hizmet yapısına kavuştu. 2008 yılında Kalite Yönetim SistemiBelgesi, Çevre Yönetim Sistemi Belgesi ve İş Sağlığı Güvenliği Yönetim SistemiBelgesi, 2011 yılında ise Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetimi Belgesi ileEnerji Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanan Metro A.Ş.,  yurtdışındangelen konuk denetçilere de ev sahipliği yapıyor.

 
Suudi Arabistan Standartlar Teşkilatı (SASO) ile TSEarasında imzalanan protokol kapsamında eğitim programı için Türkiye’yegönderilen Suudi denetçiler, İzmir Metrosu’ndaki periyodik denetlemeçalışmalarına katıldı. Hem dokümanlar üzerinden hem de saha çalışmaları ilegerçekleşen denetimler sonunda TSE heyeti, tüm kalite yönetim sistemibelgelerinin yenilenmesine ve devamına karar verdi.
 
İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev, İzmir Metrosu’nunTSE’den 5 ayrı standart belgesine sahip olduğunu ve bu nedenle belli dönemlerdekurum denetçilerinin işletmelerinde incelemelerde bulunduğunu belirterek,“TSE’nin protokol kapsamında Suudi Arabistan’dan gelen misafirlerinin eğitimiiçin İzmir’i ve TSE Bölge Müdürlüğü’nün de bu tetkikte örnek bir işletme olarakİzmir Metrosu’nu seçmesi bizleri sevindirdi” diye konuştu.
 
Alev, aralarında raylı sistem yatırımları konusunda yetkiliisimlerin de bulunduğu konuklarla,

Suudi Arabistan’da yapılacak projeler için bilgi aktarımıkonularında işbirliği yapılmasına ilişkin temennilerini de paylaştıklarını dilegetirdi.

 

İZBAN da belgelenecek

Metro A.Ş. Genel Müdürü ve İZBAN Genel Müdür YardımcısıSönmez Alev, kardeş kuruluş İZBAN için de belgelendirme konusunda hazırlıklarıntamamlandığını, TSE belgesi için başvurma noktasına geldiklerini söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv