Karabağ, Bayraklı'yı anlattı

  • 0
  • 612
Yazı Boyutu:

Ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan "Ege gündemi" programınakonuk olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, programın bir diğer konuğugazeteci Can Ataklı ile Bayraklı'yı konuştu. 2009 yerel seçimlerinden günümüzekadar gelinen süreçte Bayraklı'daki değişimi anlatan başkan Karabağ,"Bayraklı'da işler iyi gidiyor. Belediyenin parası vatandaşın parasıdüşüncesiyle en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hayalimdeki Bayraklı içinhalkın da desteğiyle bir dönem daha başkan olmak isterim" dedi.


Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçede projelerin hızla sürdüğünü,yatırımların devam etiğini ve az borçlanmayla çok işler yapıldığını belirterek,sağlıktan spora, kültürden sanata, eğitime kadar her alanda vatandaşlara hizmetettiklerini söyledi. Spor salonları, kültür merkezleri, semt evleri,kütüphaneler, parklar ve hizmet binası inşaasının devam ettiğini de vurgulayanKarabağ, "Kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden eşit mesafede hizmetveriyoruz. Bu kapsamda tüm ibadethanelerimizin bakım onarım ve temizliğini deinanca olan saygımızdan dolayı memnuniyetle yapıyoruz. Bu kapsamda önümüzdekigünlerde ilçemizdeki ikinci Cemevi'nin de açılışını yapacağız" dedi.

Belediyenin parası halkın parası
Belediyelerin dershane açma yetkisi olmaması nedeniyle konuya gençlik merkeziadı altında çözüm bulan ve bu yıl 100'de 100 başarı sağlayan Bayraklı GençlikMerkezi (BAYGEM)'in başarısıyla gurur duyduklarını anlatan Karabağ, "Özellikle dar gelirli ailelerin öğrenci çocukları için düzenlediğimiz ücretsizeğitim kursları sayesinde yüzlerce gencimiz üniversite eğitimine başlamaya hakkazandı. Keşke daha fazla açabilsek de bu merkezleri çoğaltabilsek. Belediyeninparası halkın parasıdır. Bu anlayışla tüm sosyal alanlarda ilçemiz için hizmetüretmeye çalışıyoruz. Öte yandan bazı çevrelerce özelleştirilmesi istenenbelediye şirketleri ben burada olduğum sürece halka makul fiyatla hizmet veren,kâr amacı gütmeyen kuruluşlar olarak devam edecek" diye konuştu.Bayraklı'nın sorunlarının Türkiye'nin sorunlarından farklı olmadığınıhatırlatan Karabağ, "Bayraklı, Türkiye'nin bir mozaiği. Her ilden göçalmış ve büyük çoğunluğunu gecekonduların oluşturduğu bir yer. Merkezi hükümetiçin de Bayraklı çok önemli bir yer olarak görülüyor ancak bugüne kadariktidarın Bayraklı'ya hiçbir yatırımı bulunmuyor. Hatta bir çok kamu kurumununyer ve bir çok masrafını da biz tedarik ediyoruz" diye kaydetti.

Usta gazeteci Bayraklı'ya hayran kaldı

Usta gazeteci Can Ataklı ise, ilk kez geldiği Bayraklı'dabulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, Türkiye'de gazeteci olmanınzorluklarını anlattı. Bayraklı'yı çok beğendiğini ve tekrar gelmek istediğinibelirten Ataklı, ilçede kısa sürede önemli işlerin yapıldığına dikkat çekti.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv