Karabağlar Belediyesi'nin 2021 bütçesi kabul

Karabağlar Belediyesi'nin 2021 yılı bütçesi 425 milyon lira olarak kabul edildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “6 yıldır Karabağlar'ın 5 kuruşunu bile çarçur etmedik, ettirmeyiz de... Hepsini hizmete dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu konuda çok dikkatliyiz” dedi.

  • 0
  • 2.630
Karabağlar Belediyesi'nin 2021 bütçesi kabul
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi'nin 2021 yılı bütçesi 425 milyon lira olarak kabul edildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “6 yıldır Karabağlar'ın 5 kuruşunu bile çarçur etmedik, ettirmeyiz de... Hepsini hizmete dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu konuda çok dikkatliyiz” dedi. Türkiye'de planlama çalışmasını tamamlayan belediyelerin başında geldiklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “50 yıl sonrasına dönük planları hep birlikte yaptık. Şimdi sıra bunların uygulanmasına geldi” diye konuştu.
Karabağlar Belediye Meclisi’nin ekim ayı üçüncü toplantısı, ana hizmet binasındaki meclis toplantısında gerçekleştirildi. CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay'la AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Emre Kürekçi'nin de katıldığı toplantının ana gündemini, Karabağlar Belediyesi'nin 2021 bütçesi ve performans programı oluşturdu. Bütçe Komisyonu Başkanı Mümtaz Rodos ve Komisyon Üyesi Bülent Sözüpek, 2021 bütçe tasarısı ve performans programı hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Parti temsilcileri de bütçeyle ilgili görüş ve eleştirilerini dile getirdiler.

Daha sonra konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, her düşüncenin kendileri için önemli ve uyarıcı olduğunu söyledi.

Hazırlanan bütçenin Karabağlar'da yaşayan 500 bin insana hizmet etmeyi amaçladığını belirten Başkan Selvitopu, “6 yıllık görev sürem için söylüyorum. Bütçe performansı yüzde 69'lardan yüzde 86'lara geldi. Bu oran, idarenin, meclisimizin, encümenimizin dikkatli çalışmasının sonucudur. Ben de belediye başkanı olarak, ilgili arkadaşlarla oturup kalem kalem bütçe üzerinde çalışıyorum. Bu konuda kenarda duran bir belediye başkanı değilim” dedi.
Bütçede limit üstü borçlanma öngörülmediğini belirten Başkan Selvitopu, ihalesi yapılan ancak henüz sonuçlanmayan Karabağlar Gençlik Merkezi'yle dijital arşiv çalışmaları için gerekli kaynakların ayrıldığını bildirdi.

5 KURUŞU BİLE...
Karabağlar'da 58 mahalledeki 3 bin 600 sokağa hizmet götürürken planlamanın önemli olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “Belediye olarak çok önemli bir işi gerçekleştirdik. Kentin yeniden planlanmasını yaptık. Şimdi sıra bunun uygulanmasına geldi. Bu konuda Türkiye ölçeğinde iddialı ve önde olan bir belediyeyiz. Kentin geleceğine, 40-50 yıl sonrasına yönelik planlamaları hazırladık. Bütçede bununla ilgili ayırdığımız ödeneklerde, bu anlayışın bir parçası”  dedi.
Başkan Selvitopu, Karabağlar'da park yenilemeleri ve bakımı, istinat duvarları yapımı, asfaltlama gibi bir çok işi Karbel AŞ üzerinden hizmet alımı yöntemiyle gerçekleştirdiklerini de hatırlattı.

Hizmetleri yaparken Karabağlar'ın kendilerine emanet ettiği bütçeyi dikkatli harcadıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Çok açık ve net söylüyorum. 6 yıldır Karabağlar'ın 5 kuruşunu bile çarçur etmedik, ettirmeyiz de... Hepsini hizmete dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu konuda çok dikkatliyiz. Nerede çarçur varsa bunu bilmek hakkımız. Belediyemizin neyi nereye harcadığı bellidir. Bu denetim komisyonumuzun raporlarıyla da onaylanmıştır” diye konuştu.

Metronun Karabağlar'a gelmesi, ilçedeki ana ulaşım akslarının açılması gibi konularda büyükşehir belediyesiyle sürekli iletişim halinde olduklarını da belirterek, “Büyükşehir Belediyemiz Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi projelerimizi destekliyor. Metro için de etüt amaçlı sondaj çalışmaları devam ediyor” dedi.

SOSYAL DESTEKLER SÜRÜYOR
İlçede yaşlı, engelli vatandaşlara bütçe ölçeğinde destek olmayı sürdürdüklerini; her ay 2 bin 200 aileye maddi yardımda bulunulduğunu bildiren Başkan Selvitopu, şunları söyledi:   “Bütçenin yüzde 58'i personel gideriymiş gibi bir algı var.  Oysa bir çok yatırımı kendi personelimizle, ihalesiz yapıyoruz. Örneğin KARBEM'de 38'i öğretmen 50 kişiyi istihdam ediyoruz. Bu sayede yaklaşık 1500 öğrenciye eğitim desteği veriyoruz. Aslında bunların hepsi yatırımdır. Parkları, yolları, istinat duvarlarını yapıyor; bunlar için gerekli malzemeler alınıyor. Sorumluluk alanımızda olmamasına karşın ambulans hizmeti veriyoruz. Kadınlarımıza, başarılı sporcularımıza, amatör spor kulüplerine desteklerimiz aralıksız sürüyor.”

TEMİZLİKTE YENİ DÖNEM
İlçenin temiz tutulması için yeni bir sisteme geçildiğini hatırlatan Başkan Selvitopu, “ÇAÇA” olarak adlandırılan araçlardan birini daha KARBEL olanaklarıyla hizmete alacaklarını söyledi. Buna uygun bidonların da kentin uygun noktalarına yerleştirildiğini hatırlattı. Gerek KARBEL gerekse SPOR AŞ'nin devlete borcu olmadığına dikkat çekti.

Başkan Selvitopu, veterinerlik hizmetleri için ayrılan payla can dostlara sahip çıkmayı sürdüreceklerini de vurguladı.
Konuşmaların ardından 2021 bütçesi ve performans programı oy çokluğuyla kabul edildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv