Karabağlar gençlerle daha da güçlenecek

  • 0
  • 750
Karabağlar gençlerle daha da güçlenecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin yeniden kurulması için ilk adım gençlerle düzenlenen toplantıda atıldı. Başkan Selvitopu,  gençlik meclisi kurulmasının önemini vurguladı ve gençlerden bu konuda görev ve sorumluluk almalarını istedi. Selvitopu, “Gelin görev alın,  düşüncelerinizi belirtin. Bize de fikirlerinizle katkı sağlayın. Ülkemizin de buna ihtiyacı var. Karabağlılık bilincini geliştirmemiz lazım. Buna katkı koyun, Karabağlara sahip çıkın.”sözleriyle de gençlere çağrıda bulundu.

Üçyol Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen gençlik meclisi   toplantısına,  ilçede yaşayan, eğitim gören gençler, siyasi parti gençlik kolları ve sivil toplum kuruluşlarından genç temsilciler ile Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, yürütme kurulu üyeleri ve meclis üyeleri katıldı. 

Karabağlar Kent Konseyi hakkında genel olarak bilgi veren Başkan Seniye Nazik Işık, gençlik meclisinin yeniden kurulmasının önemine değindi. Karabağlar’ın gençlerin ağırlıkta olduğu bir ilçe olduğunun altını çizen Işık,  “Biz el ele tutuşursak, birlikte adımlar atarsak belediyenin attığı adımların daha güçlü olmasına katkıda bulunmuş oluruz. Bu kapının sizinle açılıp kapanacağını bilmemizi isterim. Bir gençlik meclisimizin olmasını ısrarla istiyoruz. Bu işi ellerinize, kalbinize ve heyecanınıza bırakmak ve iyi bir başlangıç yapmak için buradayız. Gelin bu yolu birlikte yürümeye başlayalım.” dedi

Bu ülkenin geleceği sizlersiniz
Yapılan projelerin slayt gösterisi ile anlatılmasının ardından söz alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, bu ülkenin geleceğinin gençler olduğunu belirterek,  kent konseyi gençlik meclisinin kurulmasının gönüllük işi olduğunun altını çizdi.   Karabağlar’da çok sayıda öğrencinin okuduğunu ve gençlik meclisinin kurulmasının önemine değinen Selvitopu,  “Bu eksikliği gidermemiz lazım. Gençler bu faaliyetler içerisinde düşünceleriyle mutlaka olmalılar” ifadesini kullandı. İlçede yapılacak projeler hakkında da bilgi veren Selvitopu,  bu yıl içinde gençlik merkezi ve kız yurdu projelerinin temellerini atacaklarını ifade ederek,  “Bu uygulamaların içinde olarak tecrübe sahibi olabilirsiniz.  Bu tür olanakları her genç bulamaz. Yararlanın lütfen. Bunları ancak bu faaliyetler içinde bulunarak öğrenebilirsiniz.” diye konuştu.

Türkiye İzmir olsun
Gençlik meclisinin aktif olmasını özellikle istediğini belirten Başkan Selvitopu,   “Gelin görev alın,  düşüncelerinizi belirtin. Bize de fikirlerinizle katkı sağlayın. Ülkemizin de buna ihtiyacı var. Karabağlılık bilincini geliştirmemiz lazım. Buna katkı koyun, Karabağlara sahip çıkın. Karabağlar sizin, bizim. İzmir de keza aynı. Bugün İzmir, tüm dünyada takip edilen İslam coğrafyasında yer alan ender kentlerden biri. Bu algıyı burada yaşayan insanlar yarattı. Biz istiyoruz ki,  ‘Türkiye İzmir olsun’ olursa da şu anda yaşanan tüm sıkıntıların tamamen ortadan kalkacağına inanıyoruz. İnsanların barış içinde birbirlerine sarılacağına inanıyoruz. Biz zaten bunu yapıyoruz. Çünkü bu kent ayrışmayı, ötekileştirmeyi kabul etmiyor. Çünkü bu bizde yok. Bunu geliştirmek ve pekiştirmek sizin elinizde. Bu gençlik meclisinize güç verirseniz buna da katkı sağlamış olursunuz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Öğrenciler düşüncelerini paylaştı
Konuşmaların ardından toplantıya katılan gençler düşüncelerini söyleyerek Karabağlar Kent Konseyi Gençlik Meclisi için ilk adımları attılar. Gençler daha sonra günün anısına Başkan Selvitopu, Seniye Nazik Işık ve yürütme kurulu üyeleri ile toplu fotoğraf çektirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv