Karabağlar halkı kültür merkezi istedi

  • 0
  • 1.009
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi’nin Yeşilyurt’ta bulunan bir arsaya neyapılması gerektiğine ilişkin anketi sona erdi. Esenlik, Vatan ve Reismahallelerinde, 15 gün boyunca 638 kişiye sorularak gerçekleştirilen anketinsonucunda,  vatandaşlar bölgeye kültürmerkezi yapılmasını istedi. Karabağlar Belediyesi’nin halkın istekleridoğrultusunda bölgeye kazandıracağı komplekse İzmir Büyükşehir Belediyesi dedestek verecek.

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu seçim dönemindeverdiği sözleri tek tek gerçekleştirmeye başladı. Karabağlar’da açık, şeffaf,katılımcı yönetim anlayışını hayata geçiren Başkan Selvitopu,gerçekleştirilecek projelerde halkın görüşlerine önem vermeyi sürdürüyor.

 

İlk kez gerçekleştirilen ve çok konuşulan uygulamaya göre,Yeşilyurt Ordu Caddesi üzerinde bulunan mülkiyeti Karabağlar Belediyesi veİzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 4 bin 754 metrekarelik alana yapılacakprojeyle ilgili halkın görüşüne başvuruldu.Alana yapılacak projeyle ilgili Esenlik,Vatan ve Reis mahallelerinde 15 gün süreyle anket çalışması yapan ve 638kişiyle görüşen halkla ilişkiler birimi çalışanları esnaf, vatandaş vemuhtarları dolaşarak sorular sordu. Titizlikle değerlendirilen anket sonucunagöre, vatandaşlar söz konusu alana kültür merkezi yapılmasını istedi.Vatandaşlar ayrıca,  yapılacak kültürmerkezinde otopark ve kütüphane olmasını istedi, bina estetiğine de önemverilmesini talep etti.

 

HALK SÖZ SAHİBİ OLACAK

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bu projeninaçık, şeffaf, katılımcı yönetim anlayışının bir parçası olduğunu belirterekKarabağlar halkını çok önemsediklerini, dolayısıyla anketten çıkan sonucudikkate alacaklarını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de desteğinden dolayıteşekkür eden Başkan Selvitopu,  bundansonraki projelerde de halkın, sivil toplum kuruluşlarının, muhtarların da sözsahibi olacağını, Karabağlar’ı birlikte yöneteceklerini söyledi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv