Karabağlar modern pazaryerine kavuştu

  • 0
  • 698
Karabağlar modern pazaryerine kavuştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi'nin ortak hizmet protokolü çerçevesinde Yunus Emre Mahallesi’nde yapımını tamamladıkları pazaryeri ve otoparkı törenle hizmete girdi. 6 milyon 117 bin TL'lik yapım maliyetinin yüzde 60'ını oluşturan 3 milyon 670 bin TL'lik kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan tesisin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel , Özcan Purçu ve Tacettin Bayır, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, parti yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2004 yılında kurulan Karabağlar ve Bayraklı ilçesinin adaptasyon sürecini tamamlaması için özel destek verdiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  bundan 10 yıl önce kentteki pazar esnafı adına böyle bir pazaryerini hayal etmenin bile mümkün olmadığını vurguladı ve "Bu bizim belediyelerimizin çalışmasıyla gerçekleşti ve devam edecek. Birlikte çalışarak Karabağlar'ın nüfusuna uygun, gücünü yansıtacak, örnek bir ilçe olması için bütün altyapıyı tamamlamak üzere çalışıyoruz" dedi. 

Büyükşehir belediyesine Karabağlar halkı adına teşekkür ediyorum
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise son 15 günde üçüncü açılışı gerçekleştirdiklerini belirterek, göreve geldikleri günden beri karşılaştıkları ekonomik sorunları Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun destekleriyle aştıklarını söyledi ve  kendisine Karabağlar ilçesi adına halkı adına teşekkür etti.

Amaçlarının Karabağlar halkına yaşamlarını rahat sürdüreceği olanakları sunmak olduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu , “Bu hizmetler burada kalmayacak. Yarım kalan işleri şu anda tamamlamış bulunuyoruz. Bundan sonra yeni projeleri tek tek hayata geçireceğiz. Bunların arasında pazaryerleri var. İlçede 13 ayrı pazaryeri var. Bu alanları hijyen koşulları uygun, daha sağlıklı bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu alanları fonksiyonel kullanmak gerekiyor. Bundan sonraki projede Kibar Mahallesi'nde hem pazaryeri, hem kültür merkezli bir proje gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde temelini atacağız” diye konuştu.

Genel Başkan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum

Konuşmasının son bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Başkan Muhittin Selvitopu,  “Bizler çok acılar çeken bir toplumuz. Bunlar bizi korkutamaz,  tam tersine mücadele azmimizi, devrimci azmimizi daha da yüreklendirir” dedi.

İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen ise, pazaryerinin açılışının Yunus Emre Mahallesi için bir bayram günü olduğunu belirterek, “Halkımızın daha rahat daha huzurlu alışveriş yapması için verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

3 gün açık kalacak
Konuşmaların ardından Başkan Kocaoğlu, Başkan Muhittin Selvitopu ve davetliler birlikte yeni pazaryerinin açılış kurdelesini kesti. Toplam 5 bin 300 metrekare alanda inşa edilen, 500 tezgah kapasiteli Yunus Emre Pazaryeri haftada üç gün açık kalacak. Pazaryerinin altında 147 araçlık otopark da bulunuyor. Başkan Kocaoğlu ve Başkan Selvitopu açılışın ardından pazarcı esnafını gezdi vatandaşlarla sohbet etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv