Karabağlar, Neşet Ertaş’ı türküleriyle andı

  • 0
  • 1.098
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi, yaşamının son günleriniKarabağlar’da geçiren, adına park, büst ve heykel yaptırdığı, halk ozanı NeşetErtaş’ı ölüm yıl dönümünde, evinin yakınındaki, adını taşıyan parkta düzenlenenbir konserle andı.  

Anma konseri öncesinde, parkayerleştirilen ve Neşet Ertaş’ın saz çalarken figüre edildiği heykeli de açıldı.Büyük ozanın, yaşam öyküsü ve sanat yaşamından karelerin yer aldığı fotoğraf sergisi de büyük ilgigördü. Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerMüdürlüğü’nün düzenlediği, Son Abdal Neşet Ertaş’ı anma konserine, KarabağlarBelediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHPKarabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ve çok sayıda İzmirli katıldı. 
 
Vatan Şaşmaz’ın sunduğu gecede, Türk Halk Müziği’nin sevilen sesiHüseyin Turan ve şef Zekiye Altıntaş yönetimindeki Kuşadası Belediyesi Korosusahne aldı. Hüseyin Turan,  Ertaş'ın sevilen türkü ve bozlakları seslendirildi.“Mühür Gözlüm”, “Gönül Dağı”, “Dağlar Dağladı Beni”, “Neredesin Sen” ve “AhYalan Dünya” türküleri, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Gecenin geçsaatlerine kadar süren konserde Hüseyin Turan ve Kuşadası Belediyesi Korosuizleyecilerden de büyük alkış aldı.
 
BaşkanKürüm, Hüseyin Turan ve Kuşadası Belediye Korusu adına şef Zekiye Altıntaş’ateşekkür ederek, plaket sundu. Bozkırın Tezenesi, büyük ozan Neşet Ertaş’ın sonyıllarını Karabağlar’da geçirdiğini hatırlatan Kürüm, “O’na duyduğumuz saygınedeniyle ilçemizde Büyük Ozan’ın adına bir park yaptırdık. Adını verdiğimiz buparka O’nun bir de heykeli olsun istedik. Ertaş’ın büstü ise hemşerilerininyoğun olarak yaşadığı Yeşilyurt’a konuldu. O’nun anısını, adını ilçemizdeyaşatmaktan onur duyuyoruz. O çok değerli bir gönül insanı, bir ustaydı.Ölmeden önce kendisini ziyaret ettiğimde, adını parka vermek istediğimizisöylemiştik. Çok mutlu oldu. Bana, ‘Bu parka gelenler beni şarkılarlatürkülerle yaşatsın’ demişti. Bu gece düzenlediğimiz anma konseriyle de eserlerinigönülden dinledik” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv