Karabağlar’da 4 dilde barış şarkıları

  • 0
  • 1.185
Yazı Boyutu:

KarabağlarBelediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü “Barış ve Kardeşlik Festivali”ylekutladı. Festivalde, Türk Rock Müziği’nin sevilen sesi Haluk Levent, Rojin veKaradeniz Müziği’nin sevilen seslerinden Niyazi Koyuncu sahne aldı. Türkçe,Lazca, Kürtçe ve Arapça şarkı ve türkülerle, barış mesajları verildi. HalukLevent, Başkan Kürüm’e bestelediği şarkıyı seslendirerek, sürpriz yaptı.

 

Yeşilyurt Pazaryeri yanında bulunan Karafatma Parkı’ndaücretsiz düzenlenen halk konserine, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm,eşi Fatma Kürüm, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç da katıldı. Halkınbüyük ilgi gösterdiği, Turgay Tanülkü’nün sunduğu konserde, sahne alan NiyaziKoyuncu’nun seslendirdiği Lazca şarkılar eşliğinde oynanan horonlarla büyükcoşku yaşandı. Rojin, Koyuncu ve Haluk Levent, barış ve kardeşlik mesajları vererek, geçtiğimiz yıllarda amansızhastalığa yenik düşen Kazım Koyuncu ile bütünleşen “İşte Gidiyorum” sarkışınıhep birlikte seslendirdiler. Bu şarkıyla izleyicilere duygu dolu dakikalaryaşatan sanatçılar, Karabağlar Belediye Başkanı ile birlikte “Savaşın hiçbirzaman kazananı olmamıştır. Savaşa hayır!” diyerek, dünyaya haykırdı. 

 

BAŞKAN’A ŞARKISÜPRİZİ
Rojin’in seslendirdiği Kürtçe, Türkçe, Arapça şarkı vetürküler eşliğinde halaylar çekildi, barış ve kardeşlik mesajları verildi.Haluk Levent ise sevilen şarkılarını 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Karabağlar’daseslendirirken Başkan Kürüm’e de bir sürpriz yaptı. 2002 yılında Başkan Kürümile yaşadıkları bir anıdan yola çıkarak bestelediği ve Karabağlar içinbestelediği şarkıyı ilk kez seslendiren Levent, izleyicilerden büyük alkışaldı.  Kürüm, ise şarkıyı gülümseyerekdinledi. Başkan Kürüm eşi Fatma Kürüm ile birlikte Haluk Levent’in şarkılarınaeşlik ederek, dans etti.

 

DÜNYAYA BARIŞMESAJLARI
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, bu yıl 1 EylülDünya Barış Günü’nün, tüm dünyada ve özellikle Ortadoğu coğrafyasında yaşanangelişmeler nedeniyle daha anlamlı olduğunu belirterek, “Bugün barış iklimini,barış dilini, hoşgörü ve huzuru egemen kılmak için hep birlikte barıştürkülerini söyledik. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde de bundan sonrada ülkemizintüm renkleriyle barış türküleri söylemeye, barış iklimini Karabağlar’da,İzmir’de estirmeye devam edeceğiz” dedi. Kürüm, Karabağlar’a yeni atananKaymakam Tunç ile birlikte Levent, Rojin ve Koyuncu’ya teşekkür plaketlerini veadlarına dikilen fidan belgesini verdi.

 

BAŞKAN HALKADANIŞTI
Başkan Kürüm, konuşmasının sonunda halka seslenerek, 2 Eylül2013’ün CHP’de aday adaylığı için son gün olduğunu hatırlatarak, “4.5 yıldırsizlere hizmet veriyorum. Bu gururu, bu onuru bana yaşattığınız için teşekkürediyorum. Görevimiz süresince zorlukları birlikte aştık, sizlerin desteğiyle,gücüyle Karabağlar’ı yoktan var ettik. Bir dönem daha aday olmak istiyorum.Sizin fikrinizi de almak istiyorum” dedi. Bu sözler üzerine konser alanınıdolduran yaklaşık 20 bin kişinin coşkuyla alkışladığı Kürüm, “Sizlere teşekkür ediyorum.Bir dönem daha sizlerin emrinde olmak, hizmet üretmek benim için büyük gururolacak. Bu seçimde de yine AKP’ye geçit vermeyeceğiz” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv