Karabağlar’da Anneler Günü'ne özel kermes

Karabağlar Belediyesi, Anneler Günü etkinliği kapsamında kermes düzenledi.

  • 0
  • 567
Karabağlar’da Anneler Günü'ne özel kermes
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi, Anneler Günü etkinliği kapsamında kermes düzenledi.  Fahrettin Altay Haydar Mert Sevgi Yolu’nda yapılan kermeste, Belediyenin 16 semt merkezi ile sivil toplum kuruluşlarından toplam 250 kadının el emeği ürünleri görücüye çıktı. Kermes alanında açılan tüm stantları tek tek dolaşan Başkan Selvitopu,  Anne-Çocuk Satranç Etkinliği'ni de izleyerek ailelere teşekkür belgelerini dağıttı.
 
Karabağlar Belediyesi 12 Mayıs Anneler Günü için özel bir etkinlik düzenledi. Fahrettin Altay Mahallesi Haydar Mert Parkı önündeki sevgi yolunda düzenlenen kermese 16 semt merkezinin yanı sıra Kavacık Kadın Kooperatifi, Kadınların Gücü Kültür ve Dayanışma Derneği (KAD-GÜÇ), İzmir Kadınlar Birliği (İZKAB),  Karabağlar Kent Konseyi Çalışma Grupları ve mahalle muhtarlıklarından toplam 250 kadın katıldı. Kadınların el sanatları, takı, iğne oyası, kokulu taş ve aşçılık kursiyerlerinin yaptığı çalışmalar yer aldı.
 
Etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Fahrettin Altay Mahalle Muhtarı İkbal Kaytancılar ve diğer mahalle muhtarları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda çevre mahallelerden kadınlar katıldı.
 
Kadınlarımızı 1 gün değil 365 gün hatırdan çıkarmamalıyız
Etkinlikte konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  toplumumuzda annelerin çok önemli yeri olduğunu hatırlattı. Selvitopu, “Evin ve ailenin direği annelerdir. Kadınlarımızda doğuştan gelen sevgi, hoşgörü ve saygı vardır. Onları sadece bir günde değil,  365 gün hatırdan çıkarmamalıyız, unutmamalıyız. Sevgiyi, saygıyı hoşgörüyü mutlaka göstermeliyiz” dedi.
Son dönemde yaşanan kadın ve çocuk istismarına karşı da şiddetle karşı duracaklarını belirten Selvitopu, bunları Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetinde eğitimle, kültürle, sanatla bitireceğiz. Kadınlarımızın toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlayacağız.” dedi. Konuşmasında Şehit Anneleri'ni de unutmayan Başkan Selvitopu,  “Onları da asla unutmamalıyız, bir kez daha tüm Şehit Anneleri'ne sabırlar diliyorum” dedi.

Başkan Selvitopu'na teşekkür
Başkan Selvitopu’dan sonra konuşan Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Anneler Günü'nün sadece bir güne sığmayacağını belirterek, kadınların her gün var olup değerlerinin bilinmesini istedi. Fahrettin Altay Mahalle Muhtarı İkbal Kaytancılar ise “Kadına verdiği değerle her daim yanımızda olan Muhittin Selvitopu’na emekçi kadınlar adına teşekkür  ediyorum” diyerek, Başkan Selvitopu’na teşekkür çiçeği sundu.
 
Anne-Çocuk Satranç Etkinliği
Konuşmaların ardından kadınların yaptığı el emeği stantları dolaşan Başkan Selvitopu tüm kadınları emeklerinden dolayı tebrik etti. Başkan Selvitopu ayrıca annelerin çocuklarıyla birlikte yaptığı satranç etkinliğini de izleyerek ailelere teşekkür belgelerini dağıttı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv