Karabağlar’da asfalt seferberliği

Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının yüksek olmasını fırsat bilerek günde 100 tona yakın asfaltı, cadde ve sokaklara seriyor.

  • 0
  • 307
Karabağlar’da asfalt seferberliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının yüksek olmasını fırsat bilerek günde 100 tona yakın asfaltı, cadde ve sokaklara seriyor. Zor iklim koşullarında sürdürülen çalışmaların tamamında, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri görev alıyor ve belediyenin öz kaynakları kullanılıyor. Özverili çalışmaların ardından sokak ve caddeler modern bir görünüme kavuşuyor.

Karabağlar Belediyesi ilçenin 58 mahallesine ve 3 bin 600 sokağa, Gediz’de bulunan asfalt üretim tesisiyle (plent) hizmet veriyor. Yeni yapılanların yanı sıra zamanla yıpranan ana arterler ve yollara, Gediz’den getirilen asfalt seriliyor. Bu sayede Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yolların bakım-onarımlarını düzenli ve zamanında yapma olanağı buluyor. Asfalt üretim tesisi, motorinden doğalgaza dönüştürülerek, çevreci ve ekonomik bir adım atıldı. Tesis bu sayede eski sisteme göre yüzde 50’yi aşan oranda tasarruf sağlıyor.

HİZMET KALİTESİ ARTIYOR
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, mütevazı bütçeye rağmen daha modern bir ilçe yaratma hedefinden ayrılmadıklarını vurguladı. Bu kapsamda 2 milyon lirayı aşan yatırımla satın aldıkları asfalt kazıma makinesini de Karabağlar’a kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Selvitopu, “Yaz aylarıyla birlikte cadde ve sokaklara asfalt serim çalışmalarını hızlandırdık. Tüm gücümüz ve kapasitemizle Karabağlar’da yaşayan 500 bin insanımız için hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv