Karabağlar’da çocukların suç oranını azaltacak

  • 0
  • 819
Yazı Boyutu:

 “DezavantajlıÇocukların Topluma Kazandırılması” ana fikri ile yürütülen İzmirÜniversitesi’nin AB destekli ilk projesi Çocuklarımızı Kazanalım, düzenlenenaçılış toplantısı ile çalışmalarına başladı.  

Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisbirimine destek veren İzmir Üniversitesi’nin “Çocuklarımızı Kazanalım” projesi,Avrupa Birliği’nden 50 bin Euro hibe kredi desteği ile çalışmalarına başladı.“Dezavantajlı Çocukların Topluma Kazandırılması” ana fikri ile çalışmalarıyürütülen proje, 30 Toplum Destekli Polis birimi çalışanının eğitilmesi ile 90 dezavantajlıçocuk ve ailelerine ulaşarak Karabağlar’da çocuklar tarafından işlenen suçoranını yüzde 50 oranında azaltmayı hedefliyor. Projenin açılış toplantısınabaşta Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Mütevelli Heyet Başkanı Ali RızaDoğanata olmak üzere Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Dışişleri Bakanlığıİzmir Temsilciliği Daire Başkanı Ayşe Zeybek, İl Emniyet Müdür YardımcılarıBahadır Engin ve Osman Aral, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, KonakKaymakamı Ahmet Önal’ın yanı sıra çok sayıda Toplum Destekli Polis Birimiçalışanı ve akademisyen katıldı. 

Sosyal sorumlulukprojeleri bilimsel platforma taşınıyor

Açılış konuşmasında İzmir Üniversitesi’nin bugüne kadariçinde yer aldığı sosyal sorumluluk projelerine vurgu yapan Rektör Prof. Dr.Erciyeş şunları aktardı:“Öğrencilerine meslek edindirme ve bilim dünyasına katkıdabulunma görevlerini her yıl yenilenen alt yapısı ve teknolojisi ile en iyişekilde yerine getirmek için çaba sarf eden İzmir Üniversitesi, içindebulunduğu topluma katkı sağlamayı da hiçbir zaman ihmal etmemektedir. Bunedenle bugüne kadar engellilerden otizme kadar toplumun pek çok özel grubuiçin gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinde elini taşın altına koyanİzmir Üniversitesi, artık bu çalışmalarını da bilimsel bir platformataşımaktadır.” 

Sosyal projeleroperasyonlar kadar önemli
Uzun yıllardır emniyetin çeşitli birimlerinde görevyaptığını ve toplumun her kesimi ile bir araya geldiğini konuşmasında dilegetiren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Engin, “Çalışma hayatım boyunca edindiğimdeneyimlerden ulaştığım nokta şu ki, sosyal sorumluluk projeleriningerçekleştirilmesi, yaptığımız operasyonlar kadar önemlidir. İnsanları, içindebulundukları olumsuz durumlardan kurtarmak, yaşanılacak sorunları baştanönleyebilmenin en önemli adımlarındandır. Birbirinden zor vakalar ilekarşılaşan emniyet mensuplarının alacağı eğitim, büyük önem taşımaktadır” diyekonuştu. 

Demokrasi kültürününyayılmasına katkıda bulunacak proje

Türkiye’nin Kopenhag kriterlerini yerine getirmek adına pek çokhukuki düzenleme yaptığını konuşmasında hatırlatan Karabağlar Kaymakamı Tunç,hukuki alt yapı kadar demokrasi kültürünü yaymanın da büyük önem taşıdığınısöyledi. Dezavantajlı çocuklar ve ailelerinin haklarını ve ödevleriniöğrenmelerinin en fazla bu demokrasi kültürünün yayılmasına hizmet edeceğinibelirten Tunç, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Dünyayı artık bilimyönetiyor
Dünyayı yöneten egemen gücün artık bilim olduğuna vurguyapan Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, dünyayı herkes için yaşam alanı kılmayayönelik çalışmaların aslında ülkeler için gelişmişlik kriteri olduğunu söyledi.Çocuklarımızı Kazanalım projesinin de bu yönü ile önem arz ettiğini ifade edenHarputlu, projeye ve gelecek projelere destek vermeye devam edeceklerini sözlerineekledi. 

Üniformalı vatandaş
İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve ProjeKoordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, katılımcılara proje hakkında bilgiverdi. Polisliğin, Toplum Destekli Polis birimi ile birlikte güç kullanımındançıkarak topluma hizmet sunan bir meslek haline geldiğine değinen Erciyeş,“Yerel taleplere odaklanan, vatandaşın günlük hayatında yer alan bir toplumdestekli polisi, üniformalı vatandaş olarak tanımlamak en doğru yaklaşımolacaktır” dedi. Bu anlayışın sonucu olarak dezavantajlı çocuklar ile çalışanbirim mensuplarına yardımcı olmak adına projenin ilk adımlarının atıldığınıbelirten Erciyeş, şu bilgileri verdi;“Proje kapsamında 30 Toplum Destekli Polis birimiçalışanına, interdisipliner şekilde Psikoloji Bölümü tarafından 46 saat, MeslekYüksekokulu tarafından 26 saat, Hukuk Fakültesi tarafından 26 saat, SağlıkYüksekokulu tarafından 22 saat, Eğitim Bölümü tarafından 20 saat  “Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları”odaklı eğitim verilecektir. 21 Ekim 2013-28 Nisan 2014 tarihleri arasında 28hafta boyunca haftada 5’er saat olarak verilecek eğitimlere ek olarakdezavantajlı çocukların Toplum Destekli Polisler aracılığıyla sosyaletkinliklere dahil edilmesi de sağlanacaktır. Sosyal etkinlikler kapsamındadezavantajlı çocuklar, Toplum Destekli Polisler eşliğinde sinema ve lunaparkagidecek, futbol maçı yapacak, rol model çalışmalarına katılacak, tarihi vekültürel içerikli geziler yapacaktır.Hazırlanan web sitesi ve e-öğrenme yöntemi ile fotoğraflananve görüntülenen tüm eğitim etkinliği diğer polis birimleri ile paylaşılacaktır.Buna ek olarak düzenlenecek Ulusal Kongre aracılığı ile proje nihai hedefkitlesinin mümkün olduğu kadar genişletilmesi hedeflenmektedir.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv