Karabağlar’da Cumhuriyet coşkusu

  • 0
  • 1.811
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi, Cumuhuriyet’in 89. Yaşını kutlamak için Fener Alayı düzenledi. CHP Karabağlar İlçe Örgütü ve Wolswogen Kulübü İzmir Temsilciliği’nin de katıldığı fener alayı, Karabağlar’ın sokaklarını kırmızı beyaza boyadı. Cumhuriyet’in 89. Yılı kutlamaları, Karabağlar’da Bulutsuzluk Özlemi konseri ile şölene dönüştü.
 
Üçyol’daki Uğur Mumcu Parkı, ilçenin dört bir yanından gelen binlerce Karabağlarlı’nın buluşma noktası oldu. Metin yazarlığını Vecdi Altay’ın yaptığı “Cumhuriyet Kahramanları Karabağlar’da” açık hava sergisinin açılışının ardından, fener alayı yürüyüşe geçti. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir Milletvekilleri Hülya Güven ve Musa Çam, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, CHP İl ve İlçe Yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyeleri’nin de yer aldığı korteje, ünlü mizah yazarı Muzaffer İzgü de ayrı bir renk kattı. Wolswogen Kulübü İzmir Temsilciliği’nin yer aldığı katıldığı fener alayı, Karabağlar sokaklarını kırmızı beyaza boyadı. Binlerce Karabağlarlı ellerinde Türk bayrakları ile marşlar ve sloganlar eşliğinde, Hasan Tahsin Caddesi, Şehit Ceysu Ceylan Sokağı ve İnönü Caddesi’nde Karabağlar’ın Sokakları’nda ve Hatay Caddesi’nde yürüdü. Fener alayına, yoldan geçen araçlar kornalarıyla, evlerinden çıkamayan vatandaşlar ise balkonlarından bayraklarıyla eşlik etti.
 
Alanda coşkulu kalabalığa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “Yıllarca Cumhuriyet Bayramı askeri törenlerle kutladı. Cumhuriyet Bayramı halkla birlikte kutlanmalı, halkın bayramı olmalı. Ama bugün bayramı halkla birlikte kutlamak isteyenlere, biber gazı geliyor, su geliyor. Cumhuriyet’in kurucu olan partinin Genel Başkanı’nın gözüne, biber gazı sıkılıyor. Yazıklar olsun. İnadına kutlayacağız, Karabağlar’ın sokaklarını, İzmir’in sokaklarını coşkumuzla, Cumhuriyet Sevdamız, inancımızla inleteceğiz” dedi.  
Karabağlar’da Cumhuriyet’in 89. Yılı coşkusu Uğur Mumcu Parkı’nda konserlerle sürdü. Grup Telve, Türk Halk Müziği’nin unutulmaz türküleriyle, izleyicileri coşturdu.  Daha sonra sahne alan Bulutsuzluk Özlemi, 7’den 70’e herkesin sevdiği şarkılarıyla Cumhuriyet şöleni yaşattı. Başkan Kürüm, Bulutsuzluk Özlemi’nin solisti Nejat Yavaşoğulları’nı kutladı, katılımları nedeniyle teşekkür ederek, plaket verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv