Karabağlar’da Cumhuriyet Coşkusu yaşandı

  • 0
  • 792
Karabağlar’da Cumhuriyet Coşkusu yaşandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyetkutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Üçkuyular Metro’dan başlayıpÜçyol’daki Uğur Mumcu Parkı’nda sona eren fener alayına binlerce vatandaşkatıldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopuile birlikte kortejde yer alarak evlerin balkonundan coşkuya ortak olanvatandaşları selamladılar. Meşaleli ve Türk bayraklı Cumhuriyet yürüyüşüne CHPİzmir Milletvekilleri Hülya Güven ve Musa Çam, CHP Karabağlar ilçe Başkanı Polat Manduz, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcanve yönetim kurulu üyeleri, CHP Karabağlar İlçe Yönetimi ve belediye meclisüyeleri de katıldı.

Üçkuyular metro yanında Karabağlar Sümer halkoyunlarıekibinin gösterileriyle başlayan yürüyüşe, Karabağlar Futbol Kulüpleri Birliğive Karabağlar Belediyesi Spor Okulları gösterileriyle renk kattı. İzmir Marşıeşliğinde başlayan korteje Karabağlar halkı yoğun ilgi gösterdi. Kortejincoşkusu, vatandaşların alkışları ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıile zaman zaman doruğa çıktı. Binlerce Karabağlarlı, ellerinde Türk bayraklarıve meşalelerle sloganlar eşliğinde Uğur Mumcu Parkı’na kadar yürüdü.

Cumhuriyet’i bugün buruk kutluyoruz

Bu arada bazı vatandaşların evlerinin balkonlarına astıklarıTürk bayraklarıyla korteji selamladıkları görüldü. İnönü Caddesi’nde yoldangeçen araçlar da kornalarıyla coşkuya ortak oldu. Karabağlar Belediye BaşkanıMuhittin Selvitopu da kortejde yer alarak vatandaşların bayramını kutladı.Cumhuriyet yürüyüşünün bitiş noktası olan Üçyol'daki Uğur Mumcu Parkı'nda iseKarabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu alanda bulunan coşkulukalabalığa seslendi ve Cumhuriyet’in önemine vurgu yaptı. Selvitopu,"Cumhuriyet kolay kurulmadı. Bu Cumhuriyet’i kuranlar yokluklar içinde,sıkıntılar içerisinde kurdular. O kuruluş ki bugün 91 yıl geçmesine rağmencoşkusunu, heyecanını hiç kaybetmedi, bundan sonra da kaybetmeyecek. Cumhuriyetve Cumhuriyet’i sevenler ilelebet yaşayacaklar. Cumhuriyet’i geleceğetaşıyacaklar ve gelecek kuşaklar da Cumhuriyet’i daha ileriye götürecekler.Bugün ne yazık ki Cumhuriyet'in 91. yılını biraz buruk kutluyoruz. Cumhuriyet’ikuran Mustafa Kemal Atatürk'ün bir ilkesi vardı,  'Yurtta Sulh, Cihanda sulh' ancak bununçevremizde böyle olmadığını görüyoruz. Biz barıştan yanayız, biz cumhuriyettenyanayız, biz Mustafa Kemal'in devrimlerinden yanayız. Bu Cumhuriyet’le ne kadaruğraşırlarsa uğraşsınlar, yıpratmaya çalışsalar da daha da gelişecek, daha dayüreklere yerleşecek, daha da gelecekte bir ışık gibi bütün Türkiye'yi saracak.Umuyoruz ki cumhuriyetin 100. yılını hep birlikte Çankaya'da kutlayacağız. Bunumutlaka başaracağız. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun." dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv