Karabağlar’da “Cumhuriyet Daima”

Karabağlar Belediyesi, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı öncesi geleneksel olarak düzenlediği “Cumhuriyet Daima" isimli karma serginin üçüncüsünü, genç sanatçı ve sanatseverlerle birlikte açtı.

  • 0
  • 257
Karabağlar’da “Cumhuriyet Daima”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı öncesi  geleneksel olarak düzenlediği  “Cumhuriyet Daima" isimli karma serginin üçüncüsünü, genç sanatçı ve sanatseverlerle birlikte açtı. 

Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Sergi Salonu’nda düzenlenen sergiye, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergide toplam 14genç sanatçının resim, seramik, fotoğraf ve heykellerinden oluşan özgün eserleri yer aldı.

Yaşasın tam bağımsız Türkiye, Yaşasın Cumhuriyet
Sergideki eser sahiplerini, topluma ışık tutan, toplumu geleceğe taşıyan sanatçılar olarak tanımlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  Cumhuriyet'in önemine değinerek, “Mustafa Kemal Atatürk  Cumhuriyeti kurduktan sonra önem verdiği konulardan birisi de eğitim, kültür ve sanattı. Çünkü Cumhuriyet kolay kurulmadı. Alınteri, kanla, Mehmetçik'lerimizin verdiği kararlı mücadele ile Cumhuriyet ortaya çıktı. Önümüzdeki hafta da Cumhuriyet'imizin 95. yılını kutlayacağız. Daha nice100 yılları kutlar ve Cumhuriyet'imiz dünya döndükçe yerini alır. Buna hiçbir güç engel olamayacaktır” dedi.

58 mahalleye kültür merkezleri açılacak
Atatürk’ün bilime, kültür ve sanata önem verdiği gibi Karabağlar Belediyesi’nin de bu konular üzerinde kararlılıkla durduğunun altını çizen Başkan Selvitopu,  gelecekte 58 mahalleye kültür merkezleri açacaklarını belirterek,  “Bize katkı veren sanatçılarımızı kutluyorum. Biz de kurum olarak onlara elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Sözlerimi 'Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye ve Yaşasın Cumhuriyet' diyerek bitiriyorum” dedi. 
 
Sergiyle ilgili duygu ve düşüncelerini de aktaran genç sanatçı Cem Anılan ise Cumhuriyet adı verilen bu sergiye katılmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu belirterek, bundan sonra da sanat adına Cumhuriyet’e layık çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Katılımcı belgeleri verildi
Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu eser sahipleri Ardan Keskin, Başak Özlem Leblebicioğlu, Benjamin Şahin Olgun, Cem Anılan, Doğukan Demir, Ecem Karakter, İsmail Çerçi, Mehmet Çeliksan, Miraç Yıldırım, Nazlı Zorkun Çağlayan, Nurhayat Yıldırım, Serkan Ergün, Yiğit Çelik ve Zeynep Sezer’e katılımlarından dolayı katılımcı belgesi verip teşekkür etti. Selvitopu ayrıca,  eserleri inceleyerek sanatçılardan da bilgi aldı."Cumhuriyet Daima" Sergisi 6 Kasım tarihine kadar açık kalacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv