Karabağlar’da Cumhuriyet Şöleni

  • 0
  • 1.008
Yazı Boyutu:

KarabağlarBelediyesi, Cumuhuriyet’in 90. yılı kutlamaları nedeniyle Fener Alayıdüzenledi. CHP Karabağlar İlçe Örgütü’nün de katıldığı fener alayı, İnönü Caddesi’niadeta kırmızı beyaza boyadı. Cumhuriyet coşkusu, Karabağlar’da konserlerlerenklendi, adeta şölene dönüştü.  


Güzelyalı, ilçenindört bir yanından gelen binlerce Karabağlarlı’nın buluşma noktası oldu.  Üçyol’da bulunan Uğur Mumcu Parkı’na doğru yürüyüşegeçen coşkulu kalabalığa, yoldan geçen araçlar kornalarıyla, evlerindençıkamayan vatandaşlar da balkonlarından bayrakları ile eşlik etti.
 
KarabağlarBelediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve eşi Fatma Kürüm, CHP Karabağlar İlçe BaşkanıPolat Manduz, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, DİSK Genel BaşkanıKani Beko, CHP İl ve İlçe Yöneticileri, meclis üyelerinin de aralarındabulunduğu binlerce kişi, İnönü Caddesi’ni adeta kırmızı beyaza boyadı.
 
Kortejincoşkusu, vatandaşların alkışları, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıile zaman zaman doruğa çıktı. Binlerce Karabağlarlı, ellerinde Türk bayraklarıile marşlar ve sloganlar eşliğinde Uğur Mumcu Parkı’na kadar yürüdü.
BaşkanKürüm eşi Fatma Kürüm ve CHP İlçe Başkanı Polat Manduz, DİSK Genel Başkanı KaniBeko ile birlikte halkı selamladı. 

Fener Alayı’nınbitiş noktası olan Üçyol’daki Uğur Mumcu Parkı’nda ise binlerce kişi, marşlarokudu. Alanda coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Kürüm, İzmir’in her zamanMustafa Kemal Atatürk’e ve onun en büyük eseri Cumhuriyet’e sahip çıktığınıbelirtti. İzmirliler’in, Karabağlarlılar’ın bugün de aynı coşkuyu
yaşadığınıbelirten Kürüm, “Bu ülke var oldukça Atatürk ilkeleri ve cumhuriyetimiz de varolacaktır. İnadına kutlayacağız, Karabağlar’ın sokaklarını, İzmir’insokaklarını coşkumuzla, Cumhuriyet Sevdamız, inancımızla inleteceğiz” dedi. 


K
arabağlar’da Cumhuriyet’in 90. yılı coşkusu, kalabalıkta yer alanilköğretim okulu öğrencisi bir kızın sahneye çıkarak, “Andımız”ı okumakistemesi ile arttı. Coşkulu kalabalık, hep bir ağızdan Andımız’ı ayakta okudu.
Türkçe, Yabancı Pop ve Caz müziğinin sevilen gruplarından Subway Jazz StationTaksim ile sürdü. İzmir Marşı ile başlayan konserde, zaman zaman duygulu anlarda yaşandı. Başkan Kürüm, grup üyelerini kutladı, katılımları nedeniyleteşekkür ederek, plaket verdi. 
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv