Karabağlar'da engelli farkındalığı

  • 0
  • 634
Karabağlar'da engelli farkındalığı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar’da engelli haftası etkinliğine katılan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ilçelerinde 50-60 bin engellinin yaşadığına dikkat çekerek “Onları görmezden gelemeyiz. Yaşamlarını rahatlatıcı önlemler almak belediye olarak görevimiz” dedi
Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Engelliler Danışma Merkezi tarafından “10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında farkındalık çalışması düzenlendi. Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi(KARBEM) öğrencilerinin katıldığı etkinliğe Başkan Muhittin Selvitopu, Başkan yardımcıları, birim müdürleri de katıldı.

Karabağlar’ın engelli oranı olarak sorunlu bir ilçe olduğuna değinen Başkan Selvitopu, Karabağlar’da 50-60 bin engelli yaşadığını söyledi. Engellileri görmezden gelemeyeceklerini onların yaşamlarını rahatlatıcı önlemleri almanın belediyenin görevi olduğunu hatırlatan Selvitopu “Yapacağımız tüm proje çalışmalarında engelli insanlarımızı göz önüne alarak yapıyoruz. Yaşamda her insanın ihtiyacı olduğu gibi engelli vatandaşlarında ihtiyacı var. Bize düşen bu sıkıntıları azaltacak projeleri yapmak olacaktır” dedi.

Başkan, gözlerini bağlayan gençlerin yürümesine yardım etti.
Başkan Selvitopu konuşmasının ardından gözlerine bant takarak merdiven parkurunu bastonla yürüyen, tekerlekli sandalyeye binerek parkurda ilerlemeye çalışan gençlere yardım etti. Empati kurarak yürümeye çalışan ve tekerlekli sandalyeye binen gençler farkındalık etkinliğini faydalı bulduklarını belirttiler.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv