Karabağlar’da halk oyunları ve ritm şöleni

  • 0
  • 711
Karabağlar’da halk oyunları ve ritm şöleni
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi spor okulları, halk oyunları ve ritim yıl sonu gösterisi renkli görüntülere sahne oldu. 200'e yakın spor okulu öğrencisi yaptıkları gösteriler sonunda Başkan Selvitopu ile birlikte “Onuncu Yıl Marşı”nı hep bir ağızdan coşkuyla söylediler.

Karabağlar Belediyesi İhsan Alyanak Spor Salonu'nda düzenlenen spor okulları yıl sonu gösterisine Karabağlar Belediyesi Spor Okulları Halk Oyunları Zeybek Ekibi, Bodrum Ekibi, Genç Grubu Zeybek Ekibi, Üsküp ekibi, Halay Ekibi, Artvin Ekibi, Kafkas Ekibi,  Spor Okulları Çocuk Ritim Grubu ile Yetişkin Ritim Grubu sahneye çıktı.

Ekipler halk oyunlarında, ritim grubu genç ve yetişkin ekipleri de sahnede gösterdikleri uyumlu performans ile büyük alkış aldılar. Gösterileri izlemeye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Önemli projelerimiz var
Etkinlikte konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu halk oyunlarının binlerce yıldır oynandığına dikkat çekerek,  “Bu gece bunları bize sunacaksınız. Bunları gelecek nesillere ileteceksiniz. Bunlar kendi geleneklerimiz, asla unutmayacağız. Bunları yaşatmak ve geleceğe aktarmak hepimizin görevi olacaktır. Bu etkinlikler kültür ve sanat açısından önemli. Karabağlar Belediyesi bundan sonra açacağı yeni tesislerle bu hizmetleri daha iyi şekilde yapmanın olanaklarını sizlere sunacaktır. Önümüzdeki günlerde önemli projeler var. Bunları yapmakta amaç kendi gelenek ve göreneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak olacaktır.” diye konuştu. Ülkemizin zor günlerden geçtiğini de belirten Başkan Selvitopu, bu nedenle eğlence kapsamlı törenleri ve etkinlikleri ertelediklerini ve amaçlarının Türkiye’nin acısına ortak olmak olduğunu söyleyerek etkinliği kapalı alana aldıklarını belirtti.

Tüm ekipler “Onuncu Yıl Marşı” ile sahnede
Etkinlik sonunda gösteride yer alan tüm ekipler ve Başkan Muhittin Selvitopu sahneye çıkarak ellerinde Türk Bayrakları ile “Onuncu Yıl Marşı”nı hep birlikte söylediler.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv