Karabağlarda kadınlar daha güçlü olacak

  • 0
  • 572
Karabağlarda kadınlar daha güçlü olacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Kent Konseyi, Kadın Adayları Destekleme Derneği(KADER) İzmir Şubesi ve Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü işbirliği ile kadınlara yönelik düzenlenen “Yurttaşlık Eğitimi” başladı.

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ve KADER İzmir Şube Başkanı Fatma Tunç Köprülü imzaladıkları protokol ile Karabağlar’da kadınlara yönelik eğitim ve çalışmalara başladı. Kadınları güçlendirerek, aktif ve katılımcı yurttaşlığı destekleyen program bundan böyle 6 hafta boyunca her çarşamba 13.30 – 16.30 arası Bozyaka Kültür Merkezi Eğitim Salonu’nda düzenlenecek. Programda her hafta farklı konular ele alınacak.

Birlikte başaracağız
Eğitim öncesi açılış konuşmalasını gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, eğitimdeki amacın kent konseyinde seçilmiş kadınların ve semt merkezlerindeki lider kadınların birlikte ortak bir bilgi temeline ve ortak bir yaklaşıma ulaşması olduğunu belirtti. Karabağlar’da daha fazla kadının sivil toplum kuruluşuna katılmasını hedeflediklerini ifade eden Işık, “Yurttaşlık eğitimi sonrasında Karabağlar’da yapılacak mahalle ve sokak çalışmaları için önemli bir güç, yeni kadro oluşturulacak. Bu kadroyla bizim Karabağlar’da daha çok kadının sivil topluma, belediyeye katılacağını düşünüyor, bekliyoruz. Örneğin bu ekibin belediyenin stratejik planını yenileme, mahalle ve sokaklarda kadınlar arası örgütlenmede yapacağı çok iş olacak. Başaracağız, çünkü kadınlar sabırlı ve çalışkandır, hayatı ürettiği gibi değiştirmeyi de bilir.” dedi.

Kadınlarımız hak ettiği yerde değiller
KADER İzmir Şubesi Başkanı Fatma Tunç Köprülü ise toplumumuzda kadınların hak ettiği yerde olmadığını belirterek, “Kadınların her alanda eşit olmasını sağlamak ve kadınların etkili, yetkili karar mekanizmalarında bulunması için kurulmuş olan derneğimiz, değişik illerde yaptığı bu projeyi Karabağlar’da da gerçekleştirmek istiyoruz. Bu programla kadınlarımız haklarını nasıl arayacaklarını ve haklarını arama konusunda kendilerini nasıl geliştireceği anlatılacak.” dedi.

Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdiresi Pelin Erda ise, kadın yurttaşların güçlenmesinin önemine dikkati çekerek, programın Karabağlar’da yaşayan kadınları daha güçlü kılacağını belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından KADER Proje Koordinatörü Sema Övgün, KADER ve proje hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, sunumlarla projenin amacını ve hedeflerini paylaştı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Meltem Çiçeklioğlu, salonu dolduran Karabağlarlı kadınlara ilk eğitimi vererek “Toplumsal Cinsiyet” konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Eğitimde, kadınların birbirlerinden güç alması ve birlikteliğin önemine vurgu yapılarak, salonu dolduran kadınlar karşılıklı deneyimlerini paylaştılar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

Arşiv