Karabağlar’da öğrencilerin hayalleri gerçek oldu

  • 0
  • 721
Yazı Boyutu:

KarabağlarBelediyesi’nin, sosyal belediyecilik anlayışıyla, eğitimde fırsateşitsizliğinin azaltılmasını sağlama hedefiyle hayata geçirdiği KARBEM’de(Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi) ücretsiz eğitim alan öğrencilerinhayalleri gerçek oldu. KARBEM’le üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerinbaşarısı, gurur yaşattı.

 

Geçtiğimiz yıl hizmete giren KARBEM’in ilk öğrencileri,başarılarıyla büyük gurur yaşattı. Yıl boyunca KARBEM’de ücretsiz kurslarıylasınavlara hazırlanan üniversite adayı öğrenciler, istedikleri bölümlereyerleşti. Öğrencilerin ve ailelerinin yüzleri güldü. KARBEM’de ücretsiz eğitimgören, YGS (Yüksek Öğrenime Geçiş) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı)sınavlarına giren 140 öğrenci, çeşitli üniversitelerde tercih ettikleribölümlere yerleşmenin mutluluğunu yaşadı.

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, KARBEM’in, yenikurulmasına rağmen, öğrencilerin önemli başarılar sağladığına dikkati çekti,“Üniversite sınavlarına giren ve tercih yapan öğrencimizin istedikleribölümlere yerleşmeleri bizleri de çok mutlu etti. Öğrencilerimizle, onlarıyetiştiren öğretmenlerimizle gurur duyuyorum. İlçemizde eğitim seviyesiniyükseltmek ve eğitimde fırsat eşitsizliğinin azaltılmasına katkıda bulunmakiçin kurduğumuz KARBEM’de üniversite ve liseye başarılı olarak yerleşenöğrencilerimizi kutluyorum. Eğitimde fırsat eşitliğini azaltmak için kurduğumuzKARBEM’in öğrenci kapasitesini bu yıl ikiye katlamayı hedefliyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv