Karabağlar’da Vatan Şairi’nin adına yakışan park

  • 0
  • 552
Karabağlar’da Vatan Şairi’nin adına yakışan park
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İlçenin daha yeşil ve daha yaşanabilir bir kent olması için çalışmalarını sürdüren Karabağlar Belediyesi, İstiklal Marşı’nın yazarı, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy adına 13 bin 250 metre karelik alana ‘Mehmet Akif Ersoy Parkı’ yaptı. Park düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Karabağlar Tahsin Yazıcı Mahallesi 9601 sokak’ta bulunan parkın açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat, CHP İzmir Milletvekili Adayları Ali Hıdır Uludağ ve Sevda Erdan Kılıç’ın yanı sıra, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri ve çok sayıda partili katıldı.

Şairin adına yakışır park
Parkın açılışında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İstiklal Marşımızın şairine yakışır bir park yapıldığını belirterek, Mehmet Akif Ersoy’un adının gelecek kuşaklara taşınması için parka adının verildiğini ifade etti. Ankara’da yaşanan olaylarda yaşamını yitirenlere ve şehit düşen askerlerimizi de anan Başkan Selvitopu , “Karabağlar ve ülkemizde yaşayan halkımız, kendi toplumuna, barışa ve ülkemize mutlaka sahip çıkacaktır. Bunu da önümüzdeki günlerde hep beraber yaşayacağız, bu ülke sahipsiz değil, bu ülkenin sahipleri de bu ülkeyi kuran ruhtur ve bu ülkeye sahip çıkacaktır.” dedi.

Karabağlar’ı değiştireceğiz
Karabağlar Belediyesi’nin yeni kurulan bir belediye olduğunu ama her konuda iddialı olduklarının altını çizen Başkan Selvitopu, “Karabağlar’ı değiştireceğiz ve çağdaş bir kent haline getireceğiz. Bunlarla ilgili bütün hazırlıkları yaptık, bazı uygulamaya koyduk ve bunları görev süremiz içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla adım adım takip ederek hayata geçireceğiz” dedi. Son olarak parkın yapımında belediyenin tamamen kendi gücünü kullandığını belirten Selvitopu, parkın yapımında emeği geçen işçilere ve bürokratlara teşekkür etti ve kısa sürede yeşil alan sayısını çoğaltacaklarını söyledi.

Tahsin Yazıcı Mahallesi Muhtarı Selim Sarı’da konuşmasında Başkan Selvitopu ve ekibine teşekkür ederek, “Atıl durumda olan bu yeri cennete çevirdiniz.” dedi.

Konuşmaların ardından kurdela kesilerek Mehmet Akif Ersoy Parkı’nın açılışı gerçekleşti. Konuklarıyla parkı gezen Başkan Selvitopu, yapımı tamamlanan milli şair’inin büstünün de açılışını gerçekleştirdi.
“Yeni Bir Yaşamın Tasarlandığı ve Hayata Geçirildiği Bir Kent” sloganıyla yola çıkan Karabağlar Belediyesi, açılışı ile hizmete giren parkta, led ışıklandırmalı şelale, 350 metre uzunluğunda koşu parkuru, çocuk oyun alanı ve spor aletleri bulunuyor.  Ayrıca parkın yeşillendirme çalışmaları sırasında 400 kilo çim, 206 adet ağaç ve 12 bin civarında çalı ve mevsimlik yeşillendirme kullanıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv