Karabağlar'da yöresel yemekler şenliği

  • 0
  • 1.661
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğütarafından  düzenlenen semt şenliklerininüçüncü durağı Eskiizmir semt şenlikleri oldu. Etkinlik kapsamında ilk kezyöresel yemek yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleriniKarabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu verdi.  Programda ayrıca, çocuklar için yüz boyama,balon katlama ve ayak topu oyunlarının yanı sıra düzenlenen mini konseretkinliğe renk kattı.

 

Karabağlar Belediyesi tarafından önce Esendere’de başlayanve  daha sonra Limontepe'de devam edensemt şenliklerinin üçüncü durağı Eskiizmir oldu. Devrim Parkı’nda düzenlenenşenlikte en büyük ilgiyi yöresel yemek yarışması gördü. Karabağlar Belediyesi,İzmir Aşçılar Derneği ile Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’yle ortaklaşa yapılanetkinliğe  zeytinyağlı, hamur işi, etyemekleri ve tatlılar olmak üzere toplam 4 ayrı kategoride toplam 75 yarışmacıkatıldı. Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda zeytinyağlılar kategorisindeNecla Karateke, et yemekleri kategorisinde Ekrem Dikmen, hamur işinde UğurKarakoç ve tatlılar dalında da Emel Akyüz birinciliğe layık görüldü.

 

Karabağlar’ı geleceğe birlikte hazırlayacağız
Etkinliği başından sonuna kadar takip eden KarabağlarBelediye Başkanı Muhittin Selvitopu yarışmaya katılanları tek tek tebrik etti,vatandaşlarla bir araya gelerek de istek ve önerilerini dinledi. Programakatılan çocuklarla beraber fotoğraf da çektiren Selvitopu, Karabağlar'ın sosyalsorunlarında çok yoğun olduğu bir ilçe olduğunu belirterek hedeflerinin busorunları gidererek geleceğin Karabağlar'ını hep birlikte hazırlamak olduğunusöyledi.

 
Hizmet edecekleri beş yıl boyunca sosyal hizmetlerçalışmalarına destek vereceklerinin altını çizen Başkan Selvitopu,“'Karabağlar’da sosyal sorunlar var. Yaşlı insanlarımızın, kadınlarımızın, çocuklarımızın sorunları var.Yerel yönetim olarak hedefimiz bu insanlara mümkün olduğu ölçüde hizmet etmekve katkı koymak olacak. Bu etkinliğin amacı da bunun bir uygulamasıdır. Bugünyarışmacılarımızın yaptığı yemekleri seçeceğiz. Burada sadece ödül alanlardışında alamayanlar da başarılıdır. Bu yarışmaların ve kursların amacıkadınlarımızı , gençlerimizi geleceği hazırlamak ve istihdam yaratmaktır.  Bundan sonra da Karabağlar'da açacağımızkurslarla gençlerimize kadınlarımıza iş olanağı sağlayıp onların ailelerinekatkı  vermelerini sağlayacağız.”' diyekonuştu.

 

Dereceye girenler ödüllendirildi
Yemek yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini KarabağlarBelediye Başkanı Muhittin Selvitopu, meclis üyeleri, muhtarlar ve İzmir AşçılarDerneği üyeleri birlikte verdi. Birinciye yemek takımı, ikinci olan yarışmacıyaçatal bıçak seti ve üçüncü olan yarışmacıya çay seti hediye edildi. Şenlik“Ozan Solidmelodys” grubunun konseriyle sona erdi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv