Karabağlar'dan öğrencilere eğitim desteği

Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle okullarından uzak kalan öğrencilere semt merkezlerini açtı.

  • 0
  • 3.164
Karabağlar'dan öğrencilere eğitim desteği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle okullarından uzak kalan öğrencilere semt merkezlerini açtı. Bu kapsamda ihtiyaç duyan öğrenciler, evlerine yakın semt merkezlerine giderek internet altyapısına sahip tablet bilgisayarlardan yararlanabiliyor. Böylece, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim hizmetini, sağlıklı bir ortamda alabiliyorlar.

Semt merkezlerine, kapasitelerine göre öğrenci kabul ediliyor.  Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyan öğrenciler, gelişmiş yazılım ve donanıma sahip tablet bilgisayarları ders saatleri süresince kullanabiliyor. Sınıflar ve semt merkezlerinin dezenfeksiyonları düzenli aralıklarla yapılıyor.

Öğrenciler özellikle Kazım Karabekir, Eskiizmir, Limontepe, Barış semt merkezlerinden, sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı saatlerde aktif olarak yararlanıyor. Ayrıca Cennetçeşme, Özgür ve Aydın semt merkezlerinde de gerekli altyapı hazırlandı. Bu merkezlerdeki sınıflar talep olması durumunda hemen hizmete açılabilecek.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, öncelikli görevlerinden olan eğitime desteği salgın günlerinde de sürdürdüklerini hatırlatarak, “Geleceğimiz olan öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Salgın ülkemize sıçrar sıçramaz okulların dezenfeksiyonundan KARBEM’de online eğitime geçilmesine kadar bir çok önlem ve mücadele çalışması başlattıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Vaka sayılarının hızla arttığı bu ikinci dalga döneminde de yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Uzaktan eğitime ulaşamayan çocuklarımız için semt merkezlerinde gerekli altyapıyı oluşturduk. Velilerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarımızı, her türlü önlemin alındığı bu merkezlerimize gönderebilir. Tüm öğrencilerimize kolaylık ve başarılar diliyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv