Karabağlar’ın Küçük Başkanı Yağmur: “Çarpık kentleşmeyi önleyelim”

  • 0
  • 1.047
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediye Başkanı MuhittinSelvitopu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunuHüseyin Akdağ İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Yağmur Ercoş’a devretti.Karabağlar’da çarpık kentleşme sorunun çözümlenmesini gerektiğini belirtenErcoş, “İnsana ve çevreye saygılı modern bir kent yaratmak istiyorum” dedi. 

Bozyaka’da bulunan Hüseyin Akdağ İlkokulu4. Sınıf öğrencileri, Başkan Selvitopu’nu, öğretmenleri Ayşe Şafak Sezer, HilalItır Gündoğar, Özlem Bele ile birlikte makamında ziyaret etti.  Başkan Selvitopu’nun koltuğunu devrettiği 4.sınıf öğrencisi Yağmur  Ercoş,Karabağlar’ın insana ve çevreye saygılı bir kent olması gerektiğini belirterek,çalışmaların başlatılmasını istedi. Çarpık kentleşmenin önlenmesi, kentseldönüşümün başlamasını isteyen Ercoş, “Yeşil dokunun yoğun olduğu modernKarabağlar yaratmalıyız. Büyük parkları ve oyunalanları, sokak hayvanları için modern barınaklarıyla, insana ve çevreyesaygılı modern bir kent yaratmak istiyorum. Özellikle de çocuklarınoynayabileceği, spor yapabileceği geniş oyun alanları yaratılmalı” dedi.

Kendi okulu için çevre düzenlemesi, sporsalonları Atatürk büstünün onarılması için de talepte bulunan Yağmur Ercoş,okul önündeki yaya geçidi ve trafik düzenlemesinin de yeniden yapılmasınıistedi. Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu ise Yağmur Ercoş vearkadaşlarının okullarıyla ilgili isteklerinin yerine getirilmesi için gerekliçalışmaları en kısa sürede yapacaklarını belirtti.

SELVİTOPU: SİYASETE YER ALIN
Başkan Selvitopu, çocuklarla bir süresohbet etti, sorularını yanıtladı. Öğrencilerin nasıl belediye başkanıseçildiğine ilişkin sorularını da yanıtlayan Selvitopu, siyasetle yakındanilgilenmek gerektiğini belirtti. Ülkeyi siyasetçilerin yönettiğini belirtenBaşkan Selvitopu, “Bu ülkeyi sizler geleceğe taşıyacaksınız. Gelecekte bukoltuklarda sizler oturacaksınız. Bu nedenle sizler de siyasetle yakındanilgilenin. Siyasetteki algının düzelmesi için siyasetçinin düzelmesi gerek.Ancak siyasetin de düzeyli, demokratik, barış ortamında yapılması gerek. Buolumlu gelişmeden ülkemizde fayda sağlayacaktır, yarar görecektir. İyi bireğitim alıp, sonra siyasette yerinizi alın. Ülkemizin yetişmiş, nitelikliinsanlara ihtiyacı” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Yorgancılar’dan maliyet enflasyonu uyarısı

23 Nisan’a özel Atatürk mozaiği

Atatürk’ün Aliağa’ya Gelişinin 90. Yılı Kutlandı

Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 90'ıncı yıl dönümü kutlandı

Arşiv