Karabağlarlı çocuklar kendi rehberlerini hazırladı

  • 0
  • 469
Karabağlarlı çocuklar kendi rehberlerini hazırladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA) Karabağlar’da yaşayan çocuklar için, tasarım uzmanları eşliğinde “Çocukların Yaşam Rehberi” etkinliği düzenledi. Etkinliği katılan 60 öğrenci,  renklerin ve çizgilerin büyüsüyle kendi yaşam rehberlerini oluşturdu. Birbirinden yetenekli çocuklar etkinlikte, hayallerini, umutlarını, nasıl bir ilçede yaşamak istediklerini renklerin büyülü dünyasıyla birleştirerek ortaya çıkardı, kendi yaşam rehberlerini hazırladı.  

Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi, gençlerin ve çocukların yaşama bakış açılarını geliştirmek, hayal dünyalarını büyütmek ve nasıl bir kentte yaşamak istediklerini ortaya çıkarmak için ‘Ortak Akıl Üretim Atölyesi’ kapsamında ‘Çocukların Yaşam Atölyesi’ etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinliğe Karabağlar’da bulunan 8 okuldan 60 öğrenci katıldı. Öğrenciler tasarım uzmanları eşliğinde kendi yaşam rehberlerini hazırladı. Rengarenk çizgilerle hayallerini resmeden öğrenciler tamamen kendi özgün fikirleriyle yaşam rehberlerini hazırladı. Etkinlikten oldukça keyif alan çocuklar atölye çalışmasının sonunda pasta keserek kutlama yaptılar.

Etkinlik farklı okul ve öğrencilerle sürecek
Karafatma Parkı’nda düzenlenen etkinlikte, Şerif Remzi, 75. Yıl, Katip Çelebi, Şehit Gazeteci Hasan Tahsin, Emir Sultan, Şehit Halit Taş, Tahir Merzeci ve Kazım Karabekir Ortaokullarının öğrencileri bir araya geldi. Özgürce, diledikleri gibi kaleme alarak ortaya koydukları çalışmalarla yaratıcılıklarını sergileyen çocuklar etkinlikten büyük keyif aldı. 8 Okul ile başlayan proje önümüzdeki günlerde geliştirilerek ilçedeki farklı okul ve öğrenciler etkinliğe dahil edilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv