Karadeniz fırtınası Bornova’da esti

  • 0
  • 934
Yazı Boyutu:

‘Karadeniz Kültür Gecesi’ Bornova Belediyesi Ayfer FerayAçıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Bornova Belediyesi’nin desteğiyle yapılanmuhteşem organizasyonda Karadeniz fırtınası esti. Baber Grubu ve ResulDindar’ın sahne aldığı gecede coşku doruklara çıktı. Etkinliğe ilgi o kadaryoğundu ki; merdiven basamakları bile doldu 

KaradenizKültür ve Spor Kulübü Derneği ile Bornova Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği KaradenizKültür Gecesi, Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Bornova BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Ege Bölgesi Karadeniz Dernekleri FederasyonuGenel Başkanı Aydın Özyar ile Karadeniz Kültür ve Spor Kulübü Derneği BaşkanıYahya Yıldız da geceye katıldı. Organizasyona sadece Bornova’daki değil,İzmir’deki tüm Karadenizliler yoğun ilgi gösterdi. Kimileri merdivenbasamaklarına oturdu. Kimileri ayakta katıldı coşkuya. Protokol sıraları ilesahne arasında kalan alan bile doldu, taştı. 
 
 İlk olarakEge Üniversitesi Konservatuar Bölümü’nde eğitim gören öğrencilerden kuruluBaber grubu sahne aldı. Karedeniz ezgileri kemençe ve tulum eşliğinde Bornova’dayankılandı. Baber’in ardından sıra Karadeniz Kültür ve Spor Kulübü Derneği’ninhoron ekibine geldi. Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’ndaki coşkuya BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da katıldı. Sahneye çıkan BaşkanSındır, ekiple birlikte horon oynadı. Son olarak tiyatroyu dolduranlarınheyecanla beklediği Resul Dindar sahneye çıktı. Karedeniz müziğinin önemlitemsilcilerin olan şarkıcı, hayranlarını adeta kendinden geçirdi. Hemşerileri,hareketli parçaları ve sahne şovları ile dikkat çeken Resul Dindar’a coşkuylaeşlik etti. 
 
 
BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, gecenin sonunda sanatçılaraplaket sunan Sındır, doğasıyla ve güzel insanları ile Karadeniz’e sahipçıkılması gerektiğini belirterek güzel organizasyona emek veren herkesikutladı. Ege Bölgesi Karadeniz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aydın Özyarile Karadeniz Kültür ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Yahya Yıldız ise sadecedestek vermekle kalmayıp coşkularına ortak olan Başkan Sındır’a teşekkür etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv