Karantinalı Despina 14 Eylül’de Foça Demokrasi Meydanında

  • 0
  • 1.235
Karantinalı Despina 14 Eylül’de Foça Demokrasi Meydanında
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Librettosu Cumhuriyet tarihinin siyasi ve toplumsal olaylarını ele alan romanları ile tanınan önemli edebiyatçılarımızdan ve eski bakanlardan Dr. Yılmaz Karakoyunlu tarafından kaleme alınan, Karantinalı Despina Müzikali IX. Uluslararası Foça Belediyesi Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali kapsamında 14 Eylül Pazar günü saat 21.00’de Foça Demokrasi Meydanı’nda Festivalin Kapanış Konseriyle sanatseverlerin karşısına çıkacak. Karantinalı Despina halka açık ve ücretsiz olacak.

Ünlü Türk kantocusu, ses, sinema  ve tiyatro sanatçısı Nurhan Damcıoğlu sahneye Karantinalı Despina olarak çıkacak ve Karantinalı Despina’nın ünlü şiire konu olan Karakız Kantosu ile etkinliğe başlayarak, dünden bugüne sevilen en güzel kantolarla sahnede solist olarak yeralacaktır. Ünlü İzmirli Şair Attila İlhan’ın Karantinalı Despina şiiri ve etkinliğin anlatımları Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ tarafındangerçekleştirilecektir.

İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türkiye RadyoTelevizyon Kurumu sanatçılarından oluşan Turkish Brass Ensemble Orkestrası sahnede yer alırken, etkinliğin Genel Sanat Yönetmenliği Kenan Gökkaya , Sanat Koordinatörlüğü Hikmet Çokağır tarafından gerçekleştirilecek.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv