Karantinalı Despina AASSM’da

  • 0
  • 1.602
Yazı Boyutu:

Cumhuriyet tarihinin siyasi ve toplumsal olaylarını ele alanromanlarıyla tanınan, eski bakanlardan Dr. Yılmaz Karakoyunlu tarafından kalemealınan ‘Karantinalı Despina’ müzikali, Konak Belediyesi'nin evsahipliğinde,  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM)sahnelendi. 

İzmirlişair, roman, deneme yazarı, gazeteci ve eleştirmen Attila İlhan’ın ünlü şiiri“Bir gül takıp da sevdalı her gece saçlarına. Çıktı mı deprem sanırdın ‘KaraKız' kantosuna” dizeleri ile başlayan şiirinden yola çıkarak oyunlaştırılanKarantinali Despina müzikali, AASSM Büyük Salon'da   izleyiciylebuluştu.  Konak Belediye Başkanı DoktorHakan Tartan,usta oyuncu Yıldız Kültür gibi önemli isimlerin izlemeye geldiğimüzikalin genel sanat yönetmenliğini,  İzmir  Devlet Senfoni Orkestrası tuba sanatçısı veeski Müdürü Kenan Gökkaya üstlenirken, oyunun şiir ve anlatımlarını Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğgerçekleştirdi. Ünlü Türk kantocusu, ses, sinema ve tiyatro sanatçısı Nurhan Damcıoğlu’da dünden bugüne kantolarıve  şovlarıyla herkesi büyüledi.
 
 

 
 

İzmirDevlet Klasik Türk Müziği Korosu Solist Sanatçısı Derya Gönüldaş ve İzmirDevlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı Oğuz Çimen ise döneme ait tangolar,valsler, Türkçe ve Rumca şarkılar seslendirdi. İzmir Devlet Opera ve Balesisanatçıları balerin Burcu Olguner ve Balet Görkem Dizdar da döneme ait tango,vals, operet ve Zeybeklerle müzikale görsellik kattı. Ayrıca İzmir tarihidokuları ile Karantina'dan Agora Antik Kenti'ne,  Kadifekale'den Konak'taki İzmir SaatKulesi'ne kadar;  İzmirli resim ve heykelsan atçısı Cahit Koççoban tarafından etkinlik esnasında 3x2 metrelik 4 ayrıtuvale resimler yaptı.
 
Füsun, Alim, Ayşe Şenocak
Ziya-Ayşen Nazlı
Ayla Sert, Hülya Işlak
Ulvi Puğ, Nurhan Damcıoğlu, Derya Gönüldaş, KenanGökkaya
Aynur-Hakan Tartan
İbrahim, Melisa Yüncü
Sergül Gökdermen, Fuat-Dilek Özdal
Yıldız Kültür
Suat Çağlayan, Yılmaz Karakoyunlu

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Arşiv