Karataş'a Basın Kuruluşu Ödülü

Bu yıl yaptığı haberlerle sendikaya destek olan Karataş Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Bahri Karataş'a "Basın Kuruluşu Ödülü" verildi.

  • 0
  • 192
Karataş'a Basın Kuruluşu Ödülü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bu yıl yaptığı haberlerle sendikaya destek olan Karataş Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Bahri Karataş'a "Basın Kuruluşu Ödülü" verildi.

Eğitim-İş "Yetkili Sendika Olma Hakkını " verdiği kahvaltıyla coşkulu bir şekilde kutladı. 17. yaşını kutlayan Birleşik Kamu İş’e bağlı Eğitim iş Sendikası Urla Temsilciliğinin kazanmış olduğu "Yetkili Sendika Olma Hakkını" 250 üyesi ve STK’ların katılımıyla Çeşmealtı Güvendik Panorama Restaurantta düzenlediği Kahvaltıda kutladı.

Açılış konuşmasını yapan Sevim Kaya, " Eğitim İş’in Urla’da bir yıl içinde üye sayısın yüzde 123 artırarak 250 ulaştığını,ülke genelinde 99 binlere ulaştığını Mustafa Kemal’in Öğretmenleri olarak Çağdaş Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti için çalışmaya devam edeceklerini,bu mücadeye katılan tüm üyelere teşekkür ederken bu mücadeye yeni katılan yeni üyelere Hoşgeldiniz,Emekli olan üyelere de vermiş oldukları Onurlu Hizmetler için ayrı ayrı teşekkür etti"

Urla Eğitim İş Kurucu Başkanı Cemil Doğru ise 17 Yıl Önce yanında Urla Eğitim İş’i kuruluşunda görev alan Hamide Çelen Çöpten,Süheyla Aydınhan,Serabi Değerli,Semra Güney ve Ayla Aras ile Kurucu Genel Başkan Yüksel Adıbeli’ye Teşekür ettikten sonra şu anki yönetim kurulunda görev alan Sevim Kaya,Tolga Can,Salih Dağdan,Eray Kaya,Nihan Erinç,Cem Gökçümen ve Serdar Ünlücömert’e özverili çalışmaları için teşekkür etti.

Doğru ," Eğitim İş Sendikasının bir Dayanışma Örgütü Olduğunu, Sendikacılığın menfaat birlikteliği olamayacağını, zor gününde üyesinin yanında olmayanların sendika olamayacağını belirterek bize cenazede adam lazım,düğünde zaten herkes var,dedi. Eğitim İş’in tüm Eğitim Çalışanlarının ortak yuvası olduğunu,kurulduğu günden bu yana sadece sendikacılık yaptığını bundan sonra da sadece sendikacılılk yapıp üyesinin özlük ve demokratik haklarının savunucusu olacağını " dile getirdi.

Urla ADD yi kuran ve yıllarca Urla’da öğretmenlik yapan rahmetli Mustafa Kemal Çetin ile eşi Urla STK’larını her zaman destekleyen Eczacı Emel Çetin’i her yıl mezarları başında andıklarını ancak almış oldukları bir kararla bu değerli iki Atatürkçü Aydını, Genç Eğitimcilere tanıtmak ,mücadelelerini örnek aldırmak için her yıl ATATURK’ün İZİNDE ÇETİN ÇİFTİ ONUR ÖDüLÜ vereceklerini belirten Cemil Doğru,bu yılki ödülün Emekli Öğretmen ve Urla TüKODER olmak üzere bir çok STK ‘da görev alan Atilla GÖRDÜK’e verildiğini söyledi.

Necmi Gördük’ün yardımıyla sahneye gelen Atilla Gördük konuşmasında Fakir Baykurt’un müfettiş olarak kendisini teftişe geldiğini ve öğretmenliğini beğenerek devam et dediğini, kendisinin ömrü boyunca Atatürk’ün İzinde öğretmenlik yaptığını,çok sıkıntı çektirlse de asla yolundan dönmediğini söyleyerek öğretmenlere sizlere öğüdümdür;
Atatürk’ün Yolundan Ayrılmayın,dedi.

Atilla Gördük’e "Onur Ödülü’nü " Urla ADD Başkanı Enver Karanfil’le birlikte önceki yıllarda ADD yönetiminde görev alan Veli Çitak,Ahmet İnan,Bahri Yalaz ,Hüsayin Günyel ve Hüseyin Güler birlikte takdim ettiler.

Urla Eğitim İş’in her yıl verdiği Eğitime Destek-Eğitim Sorunlarını Dile Getiren, Eğitim İş Etkinliklerine Yer Veren "Basın Kuruluşu Ödülünü" ise bu yıl Karataş Haber Ajansı adına Gazeteci Bahri Karataş aldı. Bahri Karataş’a plaketini Eğitim İş İzmir 1 Nolu Şube adına Atilla Yazgan ile Özgür Şen birlikte takdim ettiler.

Atilla Yazgan, 2 Kasım’da ülke genelinde eğitimcilerin "İş Bırakma Eylemi" yapacakların saat 10’da Urla Meydanı’ndaki Basın Açıklaması ardından tüm eğitimcileyi İzmir Gündoğdu Meydanı’na Mitinge beklediklerini belirtti.

Bu yıl Emekli olan öğretmen Şehnaz Taşgeriren,İnci Koğumtekin ile Hasan Yıldız’a Atatürk’ün İzinde Yapmış oldukları hizmetleri için teşekkür edilerek plaketleri verildi.

Son bir yıl içersinde üye olanlara Atatürk rozetleri ise Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Emel Çetin’in kardeşi Dr.İsmail Bey ile Mustafa Kemal Çetin’in kardeşi Fatih Çetin tarafından takıldı.

Günün süprizlerinden biri
Kurucu Genel Başkan Yüksel Adıbeli’nin emekli olmasından 10 yıl sonra bir eğitim çalışanın Duru Kara’nın formunu doldurarak üye yapması olurken, diğeri ise Yönetim Kurulu Üyelerinin eşlerine, Hamza Kaya’ya, Nurgül Ünlücömert’e, Onur Erinç’e, Banu Kaya’ya, Ceren Can’a, Zhanna Gökçümen ,Ayşe Kaya Dağdan’a ve Ayben Doğru’ya verdiği “Eğitim İş’in yoğun mücadelesinde eşinize verdiğiniz destekler için teşekkür ederiz! iyi ki varsınız! “yazan belgelerin egiad ortaokulu müdürü adnan sevgili, şehit kemal ilkokulu müdürü tülay yıldız bıdıklı ve esrar konan sümen özel eğitim merkezi müdürü fehime sevgili tarafından sunuldu.

Buca ADD’nin kahvaltısına katılıp erkenden ayrılıp Urla Eğitim İş’in buluşmasına yetişen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Adem Yıldırım ayağının tozuyla herkese katılımı için teşekkür ederek Eğitim İş’in En Etkili Eğitim Sendikası olduğunu ve çok yakında İzmir ve Türkiye genelinde de Yetkili Sendika olacakların belirterek herkesi 2 Kasım’da İzmir Gündoğdu Meydanı’na beklediklerini söyledi.

Kahvaltıya Eğitim İş Urla Üyelerinin yanı sıra Eğitim İş İzmir 1 Nolu Şube Yöneticileri, Eğitim İş Karabağlar Ertan Özten, Güzelbahçe Hikmet Yılmaz, Seferihisar Oğuz Emmioğlu, Çeşme Mustafa Doğru, temsilcilikleri yönetim kurulları, İYTE Eğitim İş Acar Savacı, Urla Büro İş Banu Kaya, İzmir Büro İş Zafer Çağlar, Tüm Yerelsen İzmir Şube Tarık Özen, Urla Kent Konseyi Başkanı Hadi Başman, Urla ÇYDD Başkanı Sibel Bavli, Urla Kızılay Başkanı Nurgül Saltık, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, Urla ADD Başkanı Enver Karanfil, CHP Kadın Kolları Başkanı Deniz Ataman Ulcay, CHP Gençlik Kolları Başkanı Pelin Karasakal, Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, Spor Eğitmeni Yavuz Atıcı, Özel Özden Eğitim Kursu Sahibi Özden Barutçu, Konak Belediye Meclisi Üyesi Ali Yılmaz, Kadın Kooperatifi Yöneticisi Şükriye Ege’de katıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv