Kardeş şehirlere park

  • 0
  • 666
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi“kardeş şehir”  Kars’ın ArpaçayBelediyesi ile Makedonya Veles’e dostluk köprülerinin kalıcılığını arttırmakiçin park yapıyor. Kent merkezlerinde yapılan parklardan Kars’ın Arpaçayİlçesi’ndeki “Karşıyaka Parkı” 12 Eylül’de CHP Genel Başkan Yardımcıları GürselTekin ve Adnan Keskin’in de katılacağı törenle açılacak.

 

İçlerinde çocuk oyun alanları, gezinti yerleri, oturmagrupları ve yeşil alanları bulunan parkları kullananların Karşıyaka’yıunutmayacağını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “Başlattığımız kardeşlikbağlarının sadece kültürel etkinliklerle sınırlamak istemedik. Geleceknesillere kalıcı hediyemiz olacak. Bu dayanışma örnek bir uygulamaya dönecek.İlk çalışmamızı Kars Arpaçay’da başlattık. İhale ettiğimiz park çalışmasısonlanmak üzere. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız“ dedi.

Karşıyaka’ya Makedonya’dan göçen ailelerin büyük birkısmının atalarının yaşadığı kent olan Veles ile de aynı uygulamayıgerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Durak, “Veles’te yaptığımız parkınortasında Atatürk’ün de heykeli olacak. Veles’in diğer kardeş şehir AdalarBelediyesi heykeli hediye ediyor. Bizim yaptığımız park içinde, özel hazırlanankaideye konacak. Park içerisinde ayrıca Türk Çeşmesi yer alacak“ diye ekledi.

KarşıyakaBelediyesi benzer uygulamayı yaklaşık beş yıl önce kardeş şehir KKTC GirneBelediyesi ile yapmıştı. Karşıyaka’da yapılan bir parka Girne adı verilirken,Girne’de yapılan bir park Karşıyaka adıyla açıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv