Kariyer mücadelesinde mülteciler de yer alacak

  • 0
  • 644
Kariyer mücadelesinde mülteciler de yer alacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin halkla ilişkiler alanındaki öncü isimlerinden Orsa Stratejik İletişim Danışmanlığı Kurucu Başkanı Salim Kadıbeşegil, Yaşar Üniversitesi’ne konuk oldu. Ülkemizi stratejik iletişim ve kurum itibarı kavramlarıyla tanıştıran Kadıbeşegil, üniversitelerden yeni mezun gençlerin kariyerlerinin mülteci krizinden olumlu veya olumsuz olarak etkileneceğini söyledi. Bilgisayar yazılımında dünya devi Apple Computer Kurucu Ortağı Steve Jobs’un da Suriyeli bir mültecinin oğlu olduğunu hatırlatan Salim Kadıbeşegil, “Mülteciler, gelecekte mutlaka yakın çevrenizde hatta kariyer mücadelenizde var olacak. Belki milyonlarca mülteci arasından yeni bir Steve Jobs çıkacak. Bu yüzden gençler yaşamın gerçeklerine karşı açık ve duyarlı olmalı” dedi. 

İTİBARINIZ EN ÖNEMLİ İŞİNİZ OLSUN 
Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nün konuğu olarak “Kariyerimiz ve İtibar Yolculuğu” isimli bir konferans veren Stratejik İletişim ve Kurum İtibarı Yönetimi Uzmanı Salim Kadıbeşegil, kariyer yolcuğunun başındaki gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndaki eğitiminin ardından genç yaşında Turizm ve Tanıtma Bakanlığı’nda basın müşaviri, Washington’da basın ateşe yardımcısı gibi görevlere yükselen Kadıbeşegil, “Yıllar boyunca halkla ilişkiler dünyasını keşfetmeye çalıştım ve bu dünya içinde mücadele ettim. 1990 yılında iletişim şirketi Orsa’yı İzmir’de kurup İstanbul pazarına dolayısıyla da Türkiye pazarına taşıdım. Şirketimin hızlı yükselişi devam ederken yaklaşık 10 yıl önce sadece başarıya odaklandığımı ve bunun peşinden koştuğumu fark ettim. Kariyerimle yaşamın içinde durduğum yeri sorgulamaya başladığımda ise kariyerimin gidişatı değişti. Kişinin itibarını yönetmekten daha önemli bir işinin olmaması gerektiğine kanaat getirdim. Bu yola girdiğinizde pek çok fedakarlıkta bulunmanız ve pek çok şeyden vazgeçmeniz gerekiyor. Ancak bunları başardığınızda itibarınızı yönetmekle ilgili etkin bir yola girmiş oluyorsunuz. İyi itibarla da insanların güvenini kazanmayı başarıyorsunuz. Bu nedenle kariyerinizde en önemli işiniz itibarınızı yönetmek olmalı. ‘Ya Kuşlar Rüzgar Güllerine Çarparsa’ isimli e-kitabımda da bu yolculuğu anlatmaya çalıştım.” diye konuştu.      

STEVE JOBS DA BİR MÜLTECİNİN OĞLUYDU 
Türkiye’de yaşanan mülteci krizinin gençlerin kariyerlerini olumlu veya olumsuz olarak etkileyeceğine değinen Salim Kadıbeşegil, “Topraklarımızda yoğun bir mülteci krizi yaşıyoruz ve daha uzun yıllar da yaşamaya devam edeceğiz. Böylesi bir kriz önümüzdeki 10-20 yıl boyunca gençlerin kariyerini ve yaşamını olumlu veya olumsuz olarak etkileyecektir. Mülteciler, gelecekte mutlaka yakın çevrenizde hatta kariyer mücadelenizde var olacak. Unutmayın ki Steve Jobs da Suriyeli bir mültecinin oğluydu. Belki milyonlarca mülteci arasından yeni bir Steve Jobs çıkacak. Bu yüzden gençler yaşamın gerçeklerine karşı açık ve duyarlı olmalı” dedi.

DÜNYA BİZE NE ÖĞRETİYOR 
Yeni dünya düzeninde itibar yönetiminin önemi,  sürdürülebilir sosyal sorumluluk, etik ticaret ve tüketim toplumu gibi konularda da gençlere bilgi veren Salim Kadıbeşegil, “Benim çıkarımlarıma göre 21. yüzyıl tüm yüzyıllar arasında ahlaki değerlerimizin en düşük olduğu yüzyıl. Son 100 yılın dünya gündeminde markalar, hisse değerleri, rekabet, küreselleşme, kişi başına ABD doları cinsinden bir gelir var. Ancak elbette uluslararası sivil toplum kuruluşlarının da büyük katkısıyla etik ticaret konusunda önemli adımlar atıldı. Günümüzde pek çok büyük firma sosyal sorumluluk projeleri, insan hakları, çocuk işçi çalıştırılması gibi konulara önem vererek ilerliyor.” bilgisini verdi.   

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Oyuncak Hastanesi açıldı

Karnaval Havasında

Arşiv