Karşıyaka 3.’ncü Zeytinyağlı Yemek Yarışması başlıyor

  • 0
  • 973
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi, sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek, Akdeniz tipi beslenmenin sağlığa katkısını halka anlatmak ve Ege Bölgesi’nin lezzetli yemeklerini öne çıkarmak amacıyla üçüncü kez Zeytinyağlı Yemek Yarışması düzenliyor. Yarışmanın son başvuru tarihi 7 Mayıs 2012 olarak açıklandı.
 
Geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi gören yarışma, bu yıl da yine zeytinyağlı yemekler ve zeytinyağlı hamur işleri (Börek ve tatlılar) kategorilerinde gerçekleşecek. Hünerine, damak zevkine, yaratıcılığına güvenen 18 yaşından büyük herkesin katılabileceği yarışma için müracaatlar Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Kadın Danışma Merkezi’ne şahsen yapılacak. Yarışmanın  danışmanlığını ise Gazeteci yazar Nedim Atilla üstlenecek. 
 
Zeytinyağlı Yemeklerde;  Ümmühan TİBET (UZZK Yönetim Kurulu Üyesi ve Zeytinyağı Uzmanı) Birsen DURAK, Christopher DOLOGH (Kristal Yağları Genel Müdürü, Nilgün GÜRKAYNAK (İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Üyesi, Nevzat PEKER (Şef Duayen) Hamur İşlerinde; (Börekler ve Tatlılar) Mustafa TAN (UZZK Başkanı), Nazan TURHAN (İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Üyesi), Aysel AKSOY  (Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi), Alexia YENEL (İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Üyesi) ve Nejdet POLAT (İzmir Aşçılar Derneği Başkanı) jüri koltuğunda oturacak isimler olacak. Jüri üyeleri; görüntü, lezzet, sunuş biçimi, orijinallik, içerik ve kompozisyon gibi değerlendirme kriterleri üzerinden puanlama yapacak.
 
Her iki kategoride de birincilere; yemek takımı ve Kristal Naturel Sızma Zeytinyağı, ikincilere, Çatal Kaşık Takımı ve Kristal Naturel Sızma Zeytinyağı, üçüncülere; kahvaltı takımı ve Kristal Naturel Sızma Zeytinyağı verilecek. Jüri özel ödülü ise Neskafe takımı ve özel üretilmiş zeytinyağından oluşuyor.
 
Bu keyifli yarışmanın dışında ise ilk gün (9 Mayıs 2012)  saat:09.30’da zeytin konseptli standlar kurularak tanıtım ve satış yapılacak.  Gazeteci Ahmet Aydın Akansu’nun saat:11.00’de fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleşecek zeytinyağı tadım eğitimi ise saat:14.00’de olacak.   10 Mayıs 2012 saat:09.00 şenlik etkinlikleri, yemek yarışması, değerlendirme, sonuçların açıklanması ve ödül töreni düzenlenecek. Tüm etkinlikler Bostanlı Park Kafe’de gerçekleştirilecek.
 
İLETİŞİM ve ORGANİZASYON
Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü
Tel.: 399 40 77- 399 40 78
 
BAŞVURU MERKEZİ
Bostanlı Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi
Adres: Güzel Sanatlar Parkı içi (Bostanlı İskele Karşısı)
NOT: Başvuruların şahsen yapılması zorunludur.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv