Karşıyaka’da 2 açılış birden

  • 0
  • 556
Yazı Boyutu:

 KarşıyakaBelediyesi’nin “hizmet şöleni”nde adresi bu kez Mustafa Kemal ve Yalı Mahallesioldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın da katıldığı açılış törenindekonuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Biz, çok açılış yaptığımıziçin eleştiriliyoruz. Ama, gözden kaçırdıkları bir nokta var. Bir şeyleriaçabilmeniz için, önce yapmanız gerekir. Bütün, bu açılan tesisler, sihirli değneğinizisallayınca olmuyor. Biz, başladık ve bitirdik” dedi. CHP Genel BaşkanYardımcısı Oran ise, Başkan Durak’a teşekkür ederek, “Marifet iltifata tabidir.Belediye başkanını, çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Hizmet buna denir”diyerek, övgülerini dile getirdi.  

Mustafa Kemal Mahallesi Kapalı Pazaryeri ile YalıMahallesi’nde yaptırılan Kardeşlik Parkı’nın açılış tören,i CHP Genel BaşkanYardımcısı Umut Oran’ın yanı sıra, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, BayraklıBelediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, ilçebaşkanları, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir GazetecilerCemiyeti Başkanı Atilla Sertel ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile yapıldı. 

“İZMİR BİZİ MOTİVEEDİYOR”
Açılış törenindeki konuşmasına “Bir itirafta bulunmak istiyorum diye”başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Genelde İzmir’den ilbaşkanları, belediye başkanları, ilçe başkanları bizleri davet ediyorlar. Bizbiraz nazlanıyoruz. Nazlanmamız şundan… Türkiye’de çok sorun var. Zamanımızıoralara da ayırmamız gerekiyor. Biz, ‘Nasıl olsa İzmir’de cesur insanlar,yürekli insanlar, bayrağına Atatürk’üne sahip çıkan insanlar var. Burası eminellerde’ diyoruz. Ama her geldiğimizde ‘keşke buradan gitmesek’ diyoruz. Bizlerde motive oluyoruz. İzmir’in insanlarının güler yüzünü görmekten, başarılıbelediye başkanlarımızı görmekten onur duyuyoruz. Memleket hizmet bekliyor. Heryere gitmek zorundayız” dedi. CHP’nin güçlü ve köklü parti olduğunu anlatan Oran, kocaçınar olarak partinin ayakta kalmaya devam ettiğini söyledi. Oran, “CHP’liolmak ayrıcalıktır. Sosyal demokrat olmak da farklı bir şeydir. İzmir demokratbir kent... İzmirlilere en çok yakışan yerelde ve genelde sosyal demokrat biranlayıştır. Odağında insan olan, çevresini düşünen, halka hizmetler getiren biryapıda olmaktır.  Baktığınız zaman iktidar partisi ile bizim farkımız var.Katılımcı çoğulcu demokrasi bizim aramızdaki farklardan birisidir. Bizkararlarımızı insan odaklı alıyoruz.  Orada ise bir kişi karar veriyor.Kim okuyacak, nasıl giyinecek, kaç doğuracak diye karar veriyor. Türkiye bunalayık değil, hak etmiyor” diye konuştu. 

“HİZMET BUNA DENİR”
Oran Başkan Durak’a da teşekkür ederek, “Marifet iltifatatabidir. Belediye başkanını, çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Hizmet bunadenir. Önümüzde önemli bir süreç var. Yerel yönetimler için seçimler olacak.İktidar beldeleri kapattı. Yerel seçimlerde birlik ve beraberlik içindeçalışmamız gerekiyor. Burada ‘nasıl olsa oy garanti’ diye bakmamamız gerekiyor.Her oya ihtiyacımız var. Türkiye’ye büyük katkısı olacak. İzmir’den çok şeybekliyoruz. İzmir örgütüne güveniyoruz. Belediye başkanlarımızın büyük birkısmı başaralı oldu. Devam edecek olanlar olacak, olmayanlar olacaktır. Biz enfazla kiminle oy alabiliriz diye bakacağız. Başarılı olmak için çabalayacağız”diye ekledi.               

“BÜYÜK RESMİGÖREMEDİLER” 
Başkan Durak ise, konuşmasında hep eleştirildiklerinibelirterek, “Yamanlar Dağı’nın, bin metre rakımlı zirvesinde, bu projeyibaşladığımız zaman, bize “Ne işiniz var orada?” diye eleştiriler geldi. Aynıeleştiriyi, bölünmeden önce, Bayraklı’da yaptırdığımız “Dünya Barış Anıtı” içinde almıştık. Şehrin ortasında, 13 bin metrekarelik alana, içinde manej alanı dabulunan park yaptığımız zaman da; Atakent’te 50 dönüme, gondolların gezdiğigöletlerle süslediğimiz yeşil alana da eleştiriler yapıldı. Karşıyaka Opera veTiyatro Sahnesi’ni yaptığımız zaman da, “Sokak arasında opera mı olur” dediler.Sosyal tesislerimize “belediye restoran işletmez” diye eleştiriler yapıldı. Kültürmerkezlerimize “ne gereği var” diyenler oldu. Yalı Mahallesi’ndeki dönüşümçalışmamıza “beceremez” dediler. Kadın Danışma Merkezlerini, Bilge ÇınarlarYaşam Kulübü’nü, müzeleri, festivalleri, şenlikleri, “boş işler” diyeeleştirdiler. Eleştirdiler… Eleştirdiler… Ama, bizim ne yapmak istediğimizi,bir türlü anlayamadılar. Büyük resmi göremediler” dedi. 

“KİMSDEN KORKUMUZYOK” 
“Kabul edin, ya da etmeyin Karşıyaka artık bir cazibemerkezidir. İzmir’in göz bebeğidir” diye konuşmasına devam eden Başkan Durak, “Bütünbunlara rağmen, eleştiriye devam etmek isteyenler, buyursun etsinler. Başkaneyi eleştirecekler, merak ediyorum. 20 yıl önce günü birlik yapılmış, geleceğigöremeyen, planların yarattığı beton binalar arasına sıkışmış Karşıyaka’da,bulduğumuz, hatta yarattığımız, her alanı yeşil alan, meydan, park yapmayaçalıştığımız için mi eleştirecekler? Ücretsiz sağlık hizmeti verdiğimiz içinmi? Ücretsiz eğitim verdiğimiz için mi? Yoksa, üniversiteli genç kızlarımızakonaklama imkanı sağladığımız için mi? Ya da, aile içi şiddet mağdurukadınlarımıza kucak açtığımız için mi, eleştirecekler?Kentin rantını, kente “hizmet” olarak döndürdüğümüz için mieleştiri oklarının hedefinde olacağız. Varsın, olsun… Kimseden korkumuz yok.Eleştirinin böylesine can kurban… Bizim, derdimiz, daha fazlasını nasılyapabiliriz. Biz, bunun için çalışıyoruz” diye de ekledi. 

FİNALİ NAZIM’LA YAPTI
Başkan Durak konuşmasını, “Mensubu olmaktan gururduyduğumuz, bayrağını Karşıyaka’da dalgalandırma onuru yaşadığımız CumhuriyetHalk Partisi’nin, iktidara uzanacak yürüyüşünü Karşıyaka’dan başlattığımızıbilmenizi isterim. Bu bayrağı, çok daha yükseğe taşıyacağız. Bunun sözünü, birkez de, sizin huzurunuzda veriyorum. Büyük şair Nazım Hikmet’in dediği gibi; Güzelgünler göreceğiz çocuklar,  Motorlarımaviliklere süreceğiz, Çocuklar inanın, inanın çocuklar,Güzel günler göreceğiz, güneşli günler… Biz inandık… Vegüzel günlere doğru yola çıktık…“ diye bitirdi. Törene katılan İlBaşkanı Ali Engin, “En fazla tesis açılışına Karşıyaka’da katılıyorum. Bununiçin başkana ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İzmir’de belediyebaşkanlarımızla, il yönetimimizle çok iyi çalışıyoruz. Büyükşehir ve ilçeleribüyük farkla yeniden kazanacağımıza örgütümüz adına söz veriyoruz” dedi. Konuşmaların ardından, Mustafa Kemal Mahallesi’ndeyaptırılan kapalı pazaryeri ile alış veriş merkezinin açılışını yapan CHP GenelBaşkan Yardımcısı Umut Oran, burada tezgahları geçerek, esnafa “bol kazançlar”diledi. 

KARŞIYAKA HATIRASI 
Pazaryerinin açılışının ardından Yalı Mahallesi’ndekiKardeşlik Parkı’na geçen Oran ve davetliler, Karşıyaka’nın kardeş şehirlerininisminin yer aldığı bir heykelin de bulunduğu parkın açılışını yaptı. Daha sonra ise, Karşıyaka Belediyesi’nin Hamza RüstemFotoğrafevi’ni gezen Umut Oran, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ilebirlikte, Karşıyaka’nın panoramik manzarası önünde bir de hatıra fotoğrafıçektirdi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv