Karşıyaka’da dönüşüm seferberliği

  • 0
  • 552
Karşıyaka’da dönüşüm seferberliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ambalaj atıklarının geri kazanımını sağlamak amacıyla dönüşüm çalışmalarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, geri dönüşüm için özel tasarım kutularını kentin işlek noktalarına yerleştirmeye başladı. Uygulama vatandaşların da beğenisini kazandı.

UYGULAMA ÇOK SEVİLDİ
Ambalaj atıklarının çöpe gitmeden ekonomiye kazandırılması ve doğayı korumak adına geri dönüşüm sağlanması için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, geri dönüşüm çalışmaları kapsamında, kentin en işlek noktalarına ve ana arterlere özel tasarım ‘Dönüşüm Kutuları’ yerleştirmeye başladı. İlk etapta Bahriye Üçok, Bahçelievler Mahalleleri ile Girne Caddesi, Rüştü Şardağ Caddesi, Gün Sazak Bulvarı ve Atatürk Bulvarı’nda başlatılan uygulama, duyarlı vatandaşlardan da tam not aldı.
 
100 KONTEYNER
Bir hafta içinde Karşıyaka’nın sokaklarına 100’ün üzerinde dönüşüm kutusu konacak. Konteynerler, Çevre Müdürlüğü ekiplerince düzenli olarak takip edilecek. Biriktirilen atıklar, geri dönüşüme kazandırılacak.
 
“DÖNÜŞÜMDE KARARLIYIZ”
Göreve geldiği günden bu yana çevreye karşı duyarlı hizmet ürettiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Her gün tonlarca çöp topluyoruz. Bu atıkların büyük bir bölümü geri dönüşüm ile ekonomiye tekrar kazandırılabilecek olanları kapsıyor. Karşıyaka Belediyesi olarak ilk kez sokaklara geri dönüşüm konteynerleri koymaya başladık. Bu çalışma ile tonlarca atığı ekonomiye kazandırabileceğiz. Çevreye duyarlı hemşerilerimden bu konuda destek bekliyorum” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv