Karşıyaka Kurban Bayramı’na hazır

  • 0
  • 643
Karşıyaka Kurban Bayramı’na hazır
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki satış ve kesim alanları ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Oluşturulan özel ekipler, hem bayram süresince vatandaşların huzuru için çalışacak hem de kurbanlıkların hijyenik ortamlarda satılması ve kesilmesini sağlayacak.

ADRES ÖRNEKKÖY
Kurban Bayramı’nda vatandaşların konforu ve kurbanlıkların sağlıklı ortamlarda kesimini sağlamak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy’de bulunan Kurban Satış ve Kesim Yeri’ni hazır hale getirdi. Belediye ekiplerince, hijyenik bir ortam oluşturuldu ve kurbanlık hayvanların eziyet görmeden kesilmesi için önlemler alındı. Hayvanların araçlardan indirilme ve bindirilme rampaları, atıkların bertaraf edilmesi ve temizlik, hayvan sahiplerinin bekleme ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerler de dahil tüm ayrıntıları düşünen belediye ekipleri, gerekli altyapıları oluşturdu.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü öncülüğünde; Çevre, Temizlik, Zabıta, Destek, Ulaşım ve Fen İşleri müdürlüklerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar, Kurban Bayramı sonuna kadar devam edecek. Kurbanlıkların kayıt, pasaport ve sağlık raporları tek tek kontrol edilirken, rutin denetimler de sürecek. Temizlik işlemleri ise kurulan özel ekiplerce gerçekleştirilerek, kötü görüntülerin oluşmasının önüne geçilecek. Ayrıca, arife ve bayramın ilk gününde, alanda vatandaşlara çay ve meşrubat ikramı da yapılacak.

KASAPLARA DENETİM
Öte yandan, Karşıyaka Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü ekipleri bayram öncesi, ilçe genelindeki 25 kasapta denetim yaptı. Hijyen ve ruhsat koşulları ile et saklama koşulları incelendi. Kurallara uymayanlara ceza kesildi ve uyarı verildi.

“TÜM ÖNLEMLER ALINDI”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en huzurlu şekilde geçirebilmesi için her türlü önlemi aldık. Farklı alanlarda, sokaklarda kurban kesimi yapılmaması konusunda da vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Çalışma ve denetimlerimiz bayram sonuna kadar devam edecek” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Arşiv