Karşıyaka’nın bilim kahramanları şampiyon oldu

Karşıyaka Belediyesi Vecdi Altay Çocuk Kulübü, Türkiye’de ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ ismiyle düzenlenen First Lego League turnuvasının İzmir’de yapılan dördüncü etabında şampiyon oldu.

  • 0
  • 401
Karşıyaka’nın bilim kahramanları şampiyon oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi Vecdi Altay  Çocuk Kulübü, Türkiye’de ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ ismiyle düzenlenen First Lego League turnuvasının İzmir’de yapılan dördüncü etabında şampiyon oldu. Karşıyakalı öğrencilerden oluşan ‘Nullius in Verba’ takımı, 9-10 Mart tarihlerindeki ulusal turnuvaya katılmaya da hak kazandı.
 
UZAY SERÜVENİ
Bilim Kahramanları Derneği gönüllüleri tarafından bu yıl 15’inci kez düzenlenen yerel turnuva, 2-3 Mart tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleştirildi. 9-16 yaş arası öğrenciler, iki gün boyunca ana tema olan “INTO ORBIT: uzay serüveni” ile ilgili geliştirdikleri projelerini sunarken, diğer taraftan da tasarladıkları ve programladıkları robotlarla, temayla ilgili görevleri tamamladı.
 
KARŞIYAKA ZİRVEDE
Karşıyaka Belediyesi turnuvaya, Vecdi Altay Çocuk Kulübü bünyesinde oluşturulan takımla katıldı. Karşıyakalı 5 çocuk ve 2 koçtan oluşan  Nullius in Verba takımı, Europaraterraforming başlıklı projeleriyle şampiyon oldu ve  ulusal turnuvaya katılmaya hak  kazandı. Ulusal turnuva 9-10 Mart tarihlerinde yine Fuar İzmir’de gerçekleşecek. Burada belirlenecek 6 takım da uluslararası turnuvalara katılacak.
 
BİLİMLE İÇ İÇE NESİLLER
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Çocuklarımızı küçük yaştan itibaren, kültürel ve sosyal projelerimizin yanı sıra bilime de yönlendiriyor, yeni nesillerin bilimle iç içe yetişmesini istiyoruz. Bu tür turnuvalar da çocuklarımızın bilime olan ilgisinin artması ve yeni fikirleri geliştirebilmesi için son derece önemli. Bize şampiyonluk gururu yaşatan çocuklarımızı kutluyor, ulusal turnuvada da başarılar diliyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv