Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’ne Büyük Ödül

  • 0
  • 791
Yazı Boyutu:

Sanatla 7. Buluşmasını 7 Haziran’da Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’ninaçılışıyla gerçekleştiren Karşıyaka’ya en anlamlı ödül Semiha BerksoyVakfı’ndan geldi. Bu yıl 5.si verilen “Semiha Berksoy Opera Vakfı 2012-2013Sezonu Opera Ödülleri”nde büyük ödülün sahibi Karşıyaka Opera ve TiyatroSahnesi’ni oldu. Başkan Durak, bu anlamlı ödülü, 19 Haziran Çarşamba Günüİstanbul’da Ses Tiyatrosu’nda düzenlenecek törenle alacak.
 
 Ülkemizin yetiştirdiği en önemli opera sanatçılarından Semiha Berksoy adınadüzenlenen Opera Ödülleri açıklandı. Semiha Berksoy Opera Vakfı tarafındanverilen Ödüller 7 kategoriden oluşuyor. Semiha Berksoy Opera Vakfı MütevelliHeyet Başkanı Prof. Zeliha Berksoyve eş başkan opera sanatçısı Prof. Mesutİktu başkanlığında toplanan ve aralarında Vakıf Genel Müdürü Oğul Aktuna, orkestra şefi, devletsanatçısı Prof. Gürer Aykal(telefonla), Hürriyet Gazetesi yazarı DoğanHızlan (telefonla), Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Pınar Türenç, Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç, Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi GenelKoordinatörü dramaturg Serdar Ongurlar,Ankara Devlet Opera ve Balesi önceki müdürü orkestra sanatçısı Erdoğan Davran, İstanbul Devlet Operave Balesi solist sanatçılarından bariton CanerAkgün ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi koro sanatçılarından Cem Şenler’in bulunduğu Seçici Kurul, 24Mayıs 2013 Cuma günü yaptığı toplantıda ödül sahiplerini saptadı. SeçiciKurul üyelerinin ülkemizde sahnelenen operaları izleyerek ve konserlerekatılarak, her kişi ve kurumun üzerinde titizlikle durarak ödüllerioybirliğiyle belirledi. Her sezon için saptanan kategorilerde ödül veren SeçiciKurul, 2012-2013 Sezonunda Semiha Berksoy Özel Ödülü’ne Karşıyaka Belediyesi Opera veTiyatro Sahnesi layık bulundu.Vakıf’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İzmir Karşıyaka BelediyeBaşkanı Sayın Cevat Durak’ın girişimleriyle 25 Mayıs 2011 günü hizmeteaçılan ve gerek yaptığı seçkin opera konserleriyle, sahnelediği yapıtlarla,yarının izleyicisini yetiştirmek amacıyla sunulan müzikli çocuk oyunlarıylaseyirci rekorları kıran ve açılışıyla birlikte kurulan Filarmoni Orkestrasıyla,SEMİHA BERKSOY ÖZEL ÖDÜLÜ; İzmirKarşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’ne verilmiştir.”Bu anlamlı ödülden dolayı duyduğu memnuniyeti dilegetiren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Öteden beri sürekliyineliyoruz: Ülkemizin aydın çevresinin yaşadığı Karşıyaka Kültür kenti olmayolunda hızla ilerliyor. Yaptığımız çalışmalar, inşa ettiğimiz kültürmerkezleri, festivaller ve etkinlikler, kısacası sanata yaptığımız yatırımlarmeyvesini vermeye başladı. Bu açıdan Semiha Berksoy Opera Vakfı’nın ÖzelÖdülü’nü anlamlı buluyorum. Bize bu ödülü layık görenlere, başta Opera veTiyatro Sahnemizin değerli koordinatörü dramaturg Serdar Ongurlar’a ve busahneye emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.TürkiyeCumhuriyeti tarihindeki yeri herkesçe bilinen ve takdir edilen, operasanatçısı, ressam, oyuncu, yazar SemihaBerksoy anısına verilen bu ödül, kendisinin Saygun’un “Özsoy” operasınınTürk Ocağı’nda ilk gösteriminin 79.Yılında aynı gün Vakıf tarafından Opera Günü ilan edilen 19 Haziran 2013Çarşamba günü Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda düzenlenecek törenle KarşıyakaBelediye Başkanı Sayın Cevat Durak’a verilecek.
 
EN İYİ KADINOPERA SANATÇISI DA İZMİR’DEN
Semiha Berksoy Opera Vakfı ödüllerinde, “En İyi KadınOpera Sanatçısı” ödülünün sahibi de, İzmirli bir ismin oldu. Karşıyaka Opera veTiyatro Sahnesi müdavimlerinin de yakından tanıdığı bir isim olan İzmir DevletOpera ve Balesi solist sanatçılarından soprano Birgül Su Ariç 2012-2013 sezonunun en iyi sanatçısı ödülüne layıkgörüldü.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv