Karşıyaka protokolü “Sevgidir Tek Gücüm” etkinliğinde buluştu

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel, 23 Yaş ve Üstü Engelli Merkezi öğrencilerinin “Sevgidir Tek Gücüm” etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye’de 23 yaş ve üstü engelli öğrenciye en fazla temas eden kurumun Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi olduğunu söyledi.

  • 0
  • 382
Karşıyaka protokolü “Sevgidir Tek Gücüm” etkinliğinde buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel, 23 Yaş ve Üstü Engelli Merkezi öğrencilerinin “Sevgidir Tek Gücüm” etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye’de 23 yaş ve üstü engelli öğrenciye en fazla temas eden kurumun Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi olduğunu söyledi. 
 
Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı 23 Yaş ve Üstü Engelli Merkezi öğrencileri Karşıyaka protokolünü, düzenledikleri “Sevgidir Tek Gücüm” etkinliğinde buluşturdu.

TOKİ Karşıyaka Belediyesi İlkokulu’nda gerçekleşen etkinliğe Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhami Dağlargüler, Kızılay Karşıyaka Şube Müdürü Kazım Karadeniz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Bostanlı Spor Kulüp Başkanı Avni Erboy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm vatan şehitleri adına saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel yaptı. Yücel, yaptığı konuşmada 23 Yaş ve Üstü Engelli Merkezi’nin İzmir’de tek ve örnek gösterilecek bir merkez olduğunu ifade ederek, “Bizler Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi olarak burada yaklaşık 100 zihinsel engelli öğrencimize hizmet veriyoruz. Bu sayının önümüzdeki dönemde ise 150’ye çıkacağını umuyoruz. Bu merkez İzmir’de tek ve tüm Türkiye’ye örnek olarak gösterilebilecek bir merkez. Neden diye sorarsanız çünkü yaptığımız çalışmalar sayesinde Türkiye’de 23 yaş ve üstü en çok engelli bireye biz ulaşıyoruz. Onların rehabilitasyonu ve topluma kazandırılmaları noktasında büyük bir çaba harcıyor ve bunda da başarılı oluyoruz. Burada bulunan öğrencilerimiz bizim çocuklarımız ve biz de onların aileleriyiz” dedi. Yücel’in ardından Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da birer konuşma yaptı.

Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, 23 Yaş Üstü Engelli Merkezi’nin toplumsal rolünün çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bu özel ve güzel çocuklarımız, aynı zamanda toplumumuzun kilit taşlarıdır. Bunlar için örgün ve yaygın eğitim kapsamında ne yapılırsa az. Bu özel ve güzel insanlar sevginin bizde en büyük güç olduğunu gösteriyor. Burada yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Akpınar ise Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi’nin toplumda örnek gösterilecek başarılı çalışmalarından dolayı Yücel’e teşekkürlerini iletti.

Etkinlik renkli görüntülere de sahne oldu. Öğrencilerin ritim, maskeli dans, Hacivat- Karagöz skeci, yoga ve halk oyunları gösterilerinin sonunda Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yücel ile diğer protokol üyeleri engelli öğrenciler ile sahnede halaylar çekti, oyunlar oynadı.

Etkinliğin sonunda protokol üyeleri öğrencileri tarafından yapılan el işi ve resim sergisini de gezildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv