Karşıyaka'ya 37 bin metreküp istinat

  • 0
  • 606
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesiheyelan riskine karşı kentin muhtelif yerlerinde istinat duvarları örerekönlemler alıyor. Son dokuz yıl içinde 37.192 metre küp istinat duvarıyapıldığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Heyelan olmadanönlemlerimizi almak istiyoruz. Belediye Şantiye tesislerimizin olduğu alanlarve Bostanlı Deresi kollarının içi başta olmak üzere pek çok yerde istinatduvarları yaptık. İşlenecek taşları da yol ve park alanlarımızda yaptığımız düzenlemelerdenelde ediyoruz. Kendi ekip ve ekipmanımızı kullanarak, maliyeti de azaltıyoruz“dedi.  

Karşıyaka BelediyesiFen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Cumhuriyet MahallesiBülent Ecevit Kültür Merkezi çevresi, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki taş ocaklarıiçi, Örnekköy bölgesinde dere içleri başta olmak üzere kentin tüm alanlarındaihtiyaç olan yerlere istinat duvarı yapılıyor.Yerin özelliğineuygun bazen 10 metreye kadar yükseklikte yapılan duvarlar adeta bir kalesurlarını andırıyor. Belediye Şantiyeekipmanlarının artışı ile hızlanan çalışmalar kapsamında Yamanlar Dağı GençlikMerkezi yolları ile Mavişehir sahilinde de benzeri taş dolgu ve düzenlemeçalışmaları yapıldı.   

geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı modernkurban satış ve kesim yerini hem kurban satıcıları hem de alıcılar çokbeğendi.  Üstü kapalı, çevresi korumaaltında, özel bölümlere ayrılmış alanlarda rahat kullanım imkanı bulunan kurbankesim ve satış yerinin tüm ihtiyaçlar düşünülerek hazırlandığını belirtenKarşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “ Kurban satış yerleri ülkemizdeçoğunlukla geçici hazırlandığından olması gereken altyapıdan yoksun kalıyor.Kurulan çadırlarda hem hayvanlar zorluklar yaşıyor, hem de alıcılar zorlanıyor.Kurban kesim yerlerinde ise yaşanan kargaşa büyük sıkıntılar yaşanmasına nedenoluyor. Belediyemiz sınırları içinde sürekli açık kalacak hayvan satış yeri ilekesim yeri projesini hazırladık. Bu yıl hizmete geçirdik. Tüm altyapısıhazırlanan alanda her türlü hava koşullarında hiçbir sıkıntı yaşanmadan tümihtiyaçlar giderilebilecek. Hayvan kesim yerleri de büyükbaş ve küçük başlariçin ayrı ayrı hazırlandı. Hijyen koşullarda kesim olacak. “ dedi.Toplam 400 büyükbaş ile 125küçükbaş hayvan kapasiteli üç ayrı bölümden oluşan Karşıyaka hayvan Satış veKesim Yeri içerisinde atıklar için arıtma kuyuları, hayvan yemleri içindepolar, her bölümde çeşmeler, hayvan yükleme ve indirme rampaları,  kafeterya, güvenlik ofisi, otopark alanıbulunuyor.  Alan içerisinde ayrıca özelteçhizatlarla hazırlanmış kapalı kesim yerleri bulunuyor.Karşıyaka’da kurban kesimyerleri ayrıca semt kapalı pazarlar olarak belirlendi.    

Karşıyaka BelediyesiVeteriner İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğükurban satış ve kesim alanlarını bayram öncesi ve sonrası sürekli denetimaltında bulundurabilmek için özel ekipler oluşturdu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv