Karşıyaka'ya iki konuk

  • 0
  • 818
Yazı Boyutu:

Dünya kenti olma yolculuğunu “Kardeş Şehirleri” ile geliştiren Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz hafta içinde özel iki konuğu ağırladı. Akdeniz’in diğer ucunda bulunan Portekiz’in Cascais kenti ile geçtiğimiz yıl imzalanan “Kardeş Şehir” protokolü çerçevesinde Karşıyaka’ya gelen Cascais Belediye Başkan Yardımcısı Alexandre Faria ile Belediye Meclis Danışmanı Henrique Velez’in, ilk kez geldikleri kentle ilgili değerlendirmesi “Bayıldık. Bugüne kadar gördüğümüz en iyi sahil kentlerinden biri. Böyle bir kentle kardeş olmak bizi gururlandırdı” oldu.
 
Bir haftadan bu yana Karşıyaka’da teknik incelemelerde bulunan Cascais’li iki yönetici Faria ve Velez, Avrupa Birliği fonlarına yönelik ortak projelerin geliştirilmesi üzerine görüşmelerde bulundu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı da ziyaret eden Cascais Belediye Başkan Yardımcısı Alexandre Faria Karşıyakalı yöneticileri 8 Haziran’daki “Dünya Cascais Günü” kutlamalarına da davet etti.
 
Başkan Durak’ı ziyaretlerinin ardından, bir haftalık gezilerini değerlendiren Başkan Yardımcısı Faria, “Akdeniz’in iki ucu olmamız, Akdeniz kültürü bizim yakın olmamızı sağlıyor. Ama bunun dışında da, Karşıyaka’da edindiğimiz izlenimler sonrasında da, bizim daha iyi ve sıcak ilişkiler içinde olabileceğimizi düşünüyorum.  Covenant Of Mayors’da da ortak çalışıyoruz. Bu gelişimizi daha da önemli kılan şey de bu ortak projelerimizdir. Bundan sonrada Cascais’in Karşıyaka’ya bütün desteğini vereceğinden emin olabilirsiniz” dedi.  
 
Cascais’li iki yöneticinin teknik gezisi “Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği” ile renklendi. Şenlik boyunca, kentin dört bir yanında, farklı ülkelerden gelen çocukların gösterilerini izleyen Faria ve Velez, Başkan Durak’la birlikte Şenlik Yürüyüşü’ne de katıldı. Kentin dünya çocuklarıyla şenlenen atmosferinden çok etkilenen iki yönetici, gelecek yıl Cascais’in de Şenlik’te yer alacağı müjdesini verdi.
Bir haftalık ziyaretlerinden mutlu bir şekilde ülkelerine döneceklerini söyleyen Cascais Belediye Meclis Danışmanı Henrique Velez, “Geri döndüğümde, buranın çok uluslararası, bizim kültürümüze çok yakın bir kent olduğunu anlatacağım herkese ve bir sonraki gelişimde mutlaka ailemle birlikte geleceğim” diye eklemeyi de unutmadı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv