Karşıyaka Zabıtası filosunu güçlendirdi

  • 0
  • 545
Karşıyaka Zabıtası filosunu güçlendirdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi, kent içi disiplini ve halkın huzurunu korumak için özveriyle görev yapan Zabıta Müdürlüğü’nün filosunu yeni araçlarla güçlendirdi. Ekipler, 4 yeni hizmet aracı ve bir motosikletin anahtarlarını Başkan Akpınar’dan teslim aldı. Ayrıca, Zabıta Müdürlüğü tarafından kameralı denetim sistemi de kullanılmaya başlandı.

BAŞKAN TESLİM ETTİ
Kent düzenini sağlamak, halkın huzuru ve sağlığını güvence altına almak için gece gündüz çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, araç filosunu büyüttü. Zabıta faaliyetlerindeki hızı ve etkinliği artırmak amacıyla, yaklaşık 200 bin TL’ye 4 adet hizmet aracı ile bir motosiklet satın alındı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, araçları törenle ekiplere teslim etti.

DAHA HIZLI HİZMET
Her gün iki çevre ekibi, bir pazar ekibi, bir şikayet ekibi, bir mühürleme ve tebligat ekibi, pankart ekibi ve iki Çarşı ekibiyle hizmet veren Karşıyaka Zabıtası, yeni araçları özellikle merkez dışındaki mahallelere yönelik çalışmalarında kullanacak. Gelen şikayetler daha hızlı değerlendirilecek; acil durumlara zamanında müdahale edilerek sıkıntılar daha kısa sürede ortadan kaldırılacak.

KAMERALI ‘ŞEFFAF’ DENETİM
Ayrıca Zabıta Müdürlüğü, yeni hizmet araçları ile birlikte ilk kez kameralı kayıt sistemini de uygulamaya aldı. Buna göre, Zabıta ekipleri yakalarına takacakları küçük kameralarla denetim çalışmalarını kayıt altına alacak. 8 kamera ile faaliyete geçirilen sistem denetimde şeffaflık sağlarken, Zabıta ile esnaf arasında yaşanabilecek olası sıkıntılar da görüntülenmiş olacak.

“SORUMLULUĞUMUZ ARTTI”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ekiplerimizin pazaryerlerinde yaptığı denetimlerde karşılaşılan manzaralardan sonra sorumluluğumuz daha da arttı. Halkımızın sağlığını korumak için denetimlerimizi sıklaştıracağız. Zabıtamız daha şeffaf denetimler yapacak. Yapılan denetimler de kameralarla kayıt altına alınacak. Ekiplerimiz Karşıyaka’nın her mahallesine, her sokağına daha hızlı ulaşıp sorunları daha kısa sürede çözecek. Halk sağlığını tehdit edenlere karşı da daha aktif mücadele edeceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv