Karşıyaka’da 2. El Pazarı açıldı

Kent genelinde dayanışma ruhunu güçlendirmek ve aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla Karşıyaka Belediyesi tarafından Bostanlı Pazar Yerinde kurulan 2. El Pazarı faaliyete başladı.

  • 0
  • 1.316
Karşıyaka’da 2. El Pazarı açıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kent genelinde dayanışma ruhunu güçlendirmek ve aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla Karşıyaka Belediyesi tarafından Bostanlı Pazar Yerinde kurulan 2. El Pazarı faaliyete başladı.

Kullanılabilir durumdaki ikinci el giysi, oyuncak, kadın-erkek aksesuarları, antika, orijinal kitap, kaset, dergi, vb. ürünler ile elektrikli ve elektronik aletlerin satışa sunuldu. İkinci el pazarının ilk günü, 18-30 yaş arasındaki Karşıyakalı gençlere ayrıldı. 07.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilen pazarda; dezenfektan ve maske kullanımı ile birlikte, sosyal mesafe kuralına da dikkat edildi. Ufuk Yunak ve orkestrası, pazar boyunca katılımcılara müzik dinletisi sundu. Farklı yerlere yerleştirilen; ‘Geri dönüşüm muhteşem olacak’, ‘Evde tutma hayat ver’ sloganları da vatandaşın ilgisini çekti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, pazarda stant açan gençleri ziyaret ederek alışveriş yaptı. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi tarafından Karşıyaka Spor Kulübü Futbol altyapısına destek olmak amacıyla satın alınan yeşil kırmızılı atkılar, ücretsiz olarak vatandaşa dağıtıldı. Karşıyakalı sanatçı Anıl Piyancı'nın Karşıyaka Belediyesi’ni ziyareti esnasında giydiği tişört, geliri ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaştırılmak üzere açık artırma ile satışa sunuldu.

Pazarda stant açan gençlerden 22 yaşındaki Yaren Gezer: “Hem kendi harçlığımı kazanmak hem de ikinci el ürünlere olan düşkünlüğüm sebebiyle stant açıp satış yapmaya karar verdim. İkinci el ürünlerin alınıp satıldığı bu organizasyonun bir parçası olmak istedim. Konsept çok hoşuma gitti” diye konuştu. Berfin Akpınar ise, “Bana da bu organizasyondan arkadaşım bahsetti. İkimiz de ikinci el ürünleri çok seviyoruz. Farklı uygulamalarla ve bu tip pazarlar aracılığıyla bir çok ürün bulabiliyoruz. Şu an eskiden olduğu gibi kaliteli ürünler üretilmiyor. Biz de bunu fırsata çevirmek amacıyla buradayız” dedi.

Karşıyaka Belediyesi Aikido Engel Tanımıyor takımı oyuncusu Ozan Kaan Çevik, takımına destek olmak için stant açtığını söyledi. Çevik, “Elde ettiğimiz tüm gelir takımımızın ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak. Dünyadaki ilk engelli aikido takımıyız. Japonya’daki paralimpik olimpiyatlara katılarak, takımımızı dünya çapında da iyi bir şekilde temsil etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayda iki kere açılacak olan 2. el pazarında her ayın ikinci pazarı gençlere, dördüncü pazarı ise ilçede ikamet eden tüm vatandaşlara açık olacak. Ücretsiz stant tahsisi için de 366 02 69 numaralı telefondan Karşıyaka Belediyesi Tesisler Müdürlüğü’ne ulaşarak başvuruda bulunabilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv