KARŞIYAKA’DA 90. YIL COŞKUSU BİNLERİ SOKAĞA DÖKTÜ

  • 0
  • 909
Yazı Boyutu:

Karşıyaka 8 Eylül’de de kırmızıya boyandı. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümünde Türk Ordusu’nun kente girdiği noktada düzenlenen etkinlik sonrasında gerçekleştirilen fener alayı Karşıyakalılar’ı sokağa döktü. “Karşıyaka Cumhuriyeti’ne Sahip Çıkıyor” etkinlik dizisinin ikincisinde binlerce Karşıyakalı, “90 Yıl sonra Tek Ses, Yürek Türk Ordusu’nu Karşılıyoruz” diyerek, Ordu Caddesi’nden sahile marşlar ve bayraklarla yürüdü. Fener Alayı’nın coşkusuna vatandaşlarda evlerinden alkış ve sloganlarla katıldı.
 
Karşıyaka Belediyesi tarafından Türk Ordusu’nun 9 Eylül 1922’de Karşıyaka’ya girdiği Ordu Caddesi’ndeki Kadızade Zühtü Işıl Anıtı önünde düzenlenen etkinlikte Nazım Hikmet’in Kuvay-ı Milli’ye Destanı opera sanatçısı Yunus Kırılmış tarafından seslendirildi. CHP Karşıyaka Gençlik Kolları’nın da dönemi dramatize ettiği dinletinin ardından Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile Menemen Halk Eğitim Merkezi Halk Dansları Topluluğu’ndan oluşan 50 kişilik Zeybek ekibi bir gösteri sundu.Bölge halkının büyük coşkuyla eşlik ettiği Zeybeklerin ardından 9 Eylül 1922’de yaşananları anlatan kısa film gösterimi gerçekleştirildi.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, belediye meclis üyeleri ile Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi’nden gazilerin de katıldığı etkinlikte vatandaşlar sık sık “İzindeyiz Atam” sloganları attı.
Tüm kısıtlamalara, sınırlandırmalara rağmen, ulusal bayramlarımızı bayraklarla alanlarda kutlamaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Durak,  konuşmasında içinden geçilmekte olan sürece vurgu yaparak, “90 yıl sonra aynı coşku ve aynı heyecanla 9 Eylül’ü kutluyoruz. Kutlamaya da devam edeceğiz. Ulusal bayramlarımız bu süreçte çok daha fazla anlam kazanıyor. Ülkemizin üzerinde oynanan tüm karanlık oyunlara inat, bu gece buradan bir kez daha haykırıyoruz ki; Bizler var olduğumuz sürece, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” dedi.
 
Gece de coşku Kadızade Zühtü Işıl Anıtı önündeki etkinliğin ardından düzenlenen Fener Alayı’yla doruğa ulaştı. Ellerinde bayraklarla Anıt önünden yürüyüşe başlayan binlerce Karşıyakalı’ya güzergah üzerinde binlercesi daha katıldı. Başkan Cevat Durak’ın katıldığı Fener Alayı’na çok sayıda vatandaş da evlerinin balkonlarından alkışlarıyla, sürücüler ise kornalarıyla destek verdi. Gece boyunca kırmızıya boyanan Karşıyaka sokakları geç saatlere kadar marş ve “İzindeyiz Atam” sloganlarıyla inledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv