Karşıyaka'da 'Aktif Şehir' buluşması

  • 0
  • 595
Karşıyaka'da 'Aktif Şehir' buluşması
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yıl boyunca gerçekleştirdiği onlarca sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler sayesinde Türkiye'nin, Aktif Şehir ünvanına sahip ilk kent olan Karşıyaka, bu başarısını, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, spor kulüpleri ve derneklerle paylaştı. Başkan Akpınar "Karşıyakamızı önce Avrupa'ya sonra da tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

İLK AKTİF ŞEHİR KARŞIYAKA
Hayata geçirdiği sosyal, kültürel ve sportif başarılarla 7'den 77'ye tüm Karşıyakalıları fiziksel aktivitelere teşvik eden Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz aylarda, Uluslararası Herkes İçin Spor Derneği (TAFISA) tarafından ‘Aktif Şehir’ sertifikası ile ödüllendirilmiş, Türkiye'de bu ünvana sahip ilk belediye olmuştu. Halk koşuları, bisiklet yarışları, açık alan spor etkinlikleri gibi çeşitli organizasyonlar sayesinde bu ünvana sahip olan Karşıyaka Belediyesi, başarısını, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, spor kulüpleri ve derneklerle paylaştı.

ETKİNLİKLER TOPLUMA YAYILACAK
Gondol Kafe'de düzenlenen toplantıya, sivil toplumun farklı kesimlerinden 100'ün üzerinde konuk katıldı. Belediyenin sportif, kültürel ve sosyal projeleri anlatıldı. Paydaşların hangi konularda destek verebileceği ve nasıl ortak hareket edilebileceği masaya yatırıldı. Aktif Şehir için hazırlanan tanıtım filmi de büyük ilgi gördü. Bundan sonra yapılacak farklı etkinliklerde, o alanda çalışan sivil toplum kuruluşları da organizasyona davet edilecek ve belediyenin çalışmaları toplumun her kesimine yayılacak.
 
DÜNYA MARKASI KARŞIYAKA
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyakamızı önce Avrupa'ya sonra da tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalar yürütüyoruz. Aktif Şehir de Karşıyakamızın dünya çapındaki marka değerine güç katan çok önemli uygulamalardan biri. Biz, ‘büyük bir aile’ olgusu içinde, küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratmayı hedefledik. Sosyal belediyecilik anlayışımızı yansıtan değerli projeleri yaşama geçirdik. Karşıyaka’nın Filizleri Projemiz, Oda Orkestramız, üniversite projemiz gibi, yankı uyandıran işler yaptık, pek çok ilke imza attık. Aktif bir şehir olarak, spora büyük önem verdik. 3 branşta sportif faaliyetlerimizi sürdürürken, şu anda 17 branşta çocuk ve gençlerimiz için hizmet üretir hale geldik. Okçuluk, tekvando, su topu, yelken, bisiklet, futbol, basketbol gibi birçok branşta sürdürdüğümüz çalışmaları daha da hareketlendirerek, özellikle akademisyenlerin de katkısını alarak, çıtayı daha yükseklere çıkarmak istiyoruz. Barışın, dostluğun, kardeşliğin temelinde olan sporu çok daha yaygın hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu yolda bizimle yol yürüdüğünüz, destek olduğunuz için size sonsuz teşekkür ediyorum. Sağlıkta ve sporda daha yaşanabilir bir Türkiye için her zaman el ele, birlik içinde çalışalım” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv